logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia Blaupunkt SC 202 po komunikacie 9 SAFE?

tolab 05 Paź 2005 21:08 2692 6
REKLAMA
  • #1 1875831
    tolab
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z radiem Blaupunkt sc 202 generalnie to mam kod ale nie wiem jak go wpisac na wyswietlaczu jest 9 safe i po kilku minutach gasnie.Doszedlem tylko do tego ze kiedy przytrzymam guzik as i wlacze radio to pokazuje sie 9 code i tez po chwili gasnie .Jak to wpisac i co z tym zrobic slyszalem ze trzeba czekac kiedy ktos zle wpisze kod kilka godzin az pojawia sie 4 kreski. Prosze o podpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 1875871
    martom46
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    prawdopodobnie masz uszkodzony wsad . jak chcesz to odezwij się przez GG 3613303
  • REKLAMA
  • #3 1875884
    wojtas69
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    9 safe świadczy o tym, że masz jeszcze 9 prób do wykorzystania a radio nie ma ochoty wykonać kolejnej próby wpisania kodu.Zostaw włączone na kilka dziesiąt minut, potem wyłącz wciśnij AS i włącz radio -trzymasz AS aż na wyświetlaczu pojawi się CODE a za chwilę - - - -
    Klawiszem 1. wpisujesz pierwszą cyfrę kodu
    Klawiszem 2. wpisujesz drugą
    Klawiszem 3. wpisujesz trzecią
    Klawiszem 4. wpisujesz czwartą
    zatwierdzasz AS
    W razie pytań pisz na PW
  • #4 1875917
    tolab
    Poziom 12  
    ok ale jak dlugo mam czekac z wlaczonym radiem i czy musi byc wlaczony zaplon??

Dodano po 1 [godziny] 26 [minuty]:

Czekalem 45 min i nic z wlaczonym zaplonem nie moge dluzej bo mi siadzie akulumator w samochodzie czy moge go po prostu podpiac pod zasilacz???A poznie podlaczyc do auta??
  • REKLAMA
  • #5 1878287
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Generalnie przy 9 safe to na pewno powinno ruszyć , zapłon musi być przekręcony , no chyba że 1 napięcie ginie gdzieś w radiu , lub jest uszkodzony procek , wysypany wsad
  • REKLAMA
  • #6 1878912
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    W bardzo podobnym SC201 (Instrukcja jest na Elektrodzie w odpowiednim dziale, po polsku! , radzę przeczytać)
    pisze że SAFE9 to oczekiwanie 320 minut i jest to ostatnia możliwość wprowadzania kodu. Czyli widać że ktoś próbował wpisywać kod (pewnie z kalkulatora) i miał cierpliwość czekania kilku godzin przy SAFE8 ale nie kilkanaście godzin (320 min) przy SAFE9 lub opamiętał się w ostatniej chwili.
    Oczywiście nie wykluczam przekłamania danych w pamięci radia ale to już jest robota dla kogoś kto naprawdę mocno w tym siedzi. Tak że najlepiej to już teraz zanieś to do kogoś kto się na tym zna.

SławeK
  • #7 1889642
    tolab
    Poziom 12  
    Ok juz wiem o co chodzi nie bylo 2 plusa po przekrecenu stacyjki dlatego bardzo mnie to zmylilo czekalem ok8 min dzieki za wszystko pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Radio Blaupunkt SC 202 wyświetla komunikat "9 SAFE", co oznacza, że użytkownik ma jeszcze 9 prób na wpisanie kodu zabezpieczającego. Aby wprowadzić kod, należy przytrzymać przycisk AS podczas włączania radia, aż pojawi się napis "CODE", a następnie cztery kreski. Kolejno za pomocą przycisków 1-4 wpisuje się cyfry kodu i zatwierdza przyciskiem AS. Komunikat "9 SAFE" wskazuje na konieczność odczekania około 320 minut (ponad 5 godzin) przed kolejną próbą, co jest zabezpieczeniem przed wielokrotnym błędnym wpisaniem kodu. Radio musi mieć włączony zapłon, aby proces działał poprawnie. W przypadku braku zasilania 12V (brak plusa po przekręceniu stacyjki) radio nie przechodzi do trybu wpisywania kodu. Można zasilić radio z zewnętrznego zasilacza, aby uniknąć rozładowania akumulatora samochodowego podczas oczekiwania. Istnieje również ryzyko uszkodzenia pamięci (wsad) lub procesora, co uniemożliwia poprawne wpisanie kodu i wymaga serwisu specjalistycznego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA