logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] YamahaR-N803D czy OnkyoTX-8390 - który lepiej zagra z Paradigm Titan Monitor v 5

kixf1 05 Lip 2020 11:42 2514 3
REKLAMA
  • #1 18800158
    kixf1
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Witam wszystkich.

Nadszedł czas na wymianę starego Technicsa SU-V620 na coś nowego, a dokładniej na jakiś amplituner stereo.
    Nie stać mnie być audiofilem, dlatego będzie to raczej amplituner stereo.
    Mam w związku z tym parę pytań do Was, proszę o pomoc i rady.
    Posiadam głośniki Paradigm Titan Monitor 5, chciałem do tych głośników kupić: Yamaha R-N803D lub Onkyo TX 8390, który amplituner polecacie do tych głośników, który lepiej zagra z tymi głośnikami? Czy będzie duża różnica w jakości dzwięku między wzmacniaczem Technics SU-V620 a amplitunerem stereo?

Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki i rady,
    pozdrawiam kix
  • REKLAMA
  • #2 18802101
    bbobii
    Poziom 27  
    Ocena: 83
    Ze swojej strony uważam że do Paradigm Titan Monitor 5, Yamaha się nie nadaje. Onkyo w ogóle nie brał bym pod uwagę bo to wykastrowane do 2 kanałów kino domowe. Dużo zależy czego oczekujesz i na jakich funkcjach sprzętu tobie zależy.

Rozważ Cambridge Audio AXR100D lub Audiolab 6000A Play

Jesteś z dużego miasta więc na pewno znajdziesz salon który wypożycza sprzęt na odsłuchy.
  • REKLAMA
  • #3 18802239
    kixf1
    Poziom 8  
    [quote="bbobii"]Ze swojej strony uważam że do Paradigm Titan Monitor 5, Yamaha się nie nadaje. Onkyo w ogóle nie brał bym pod uwagę bo to wykastrowane do 2 kanałów kino domowe. Dużo zależy czego oczekujesz i na jakich funkcjach sprzętu tobie zależy.

Rozważ Cambridge Audio AXR100D lub Audiolab 6000A Play

Jesteś z dużego miasta więc na pewno znajdziesz salon który wypożycza sprzęt na odsłuchy.[/quote

Dzięki za pomoc i cenną informację .
  • #4 18917007
    kixf1
    Poziom 8  
    Nie kupuję jednak amplitunera , kupuję wzmacniacz Audiolab 6000A lub Cambridge Audio cxa 81 ,
    Temat do zamknięcia .
REKLAMA