logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ford trazit 2.2 110 T300 2009 - gasna kontrolki i nie odpala

slawekkot1977 15 Sie 2020 17:10 759 1
REKLAMA
  • #1 18871800
    slawekkot1977
    Poziom 1  
    Problem polega na tym iż po przekręceniu kluczyka w pozycję 1 na zapłon kontrolki mrygaja raz i gasna
    i słychać cykanie przekaźnika za bezpiecznikami w kabinie w sterowniku jedynie podświetla się licznik kilometrów i zegar, po przekręceniu kluczyka w pozycję 2 na start rozrusznika nic nie cyka i rozrusznik nie dziala. po wymianie tego komputera na nowy problem nie znika próbowałem odpalić samochód na krótko rozrusznik kręci lecz dalej brak zapłonu powoduje to że silnik nie chce odpalić. Akumulator sprawdziłem kostka przy stacyjce również jest w porządku masy poczyscilem
    Z góry za wszelką pomoc dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 18873106
    adversus
    Poziom 32  
    Ocena: 597
    slawekkot1977 napisał:
    Problem polega na tym iż po przekręceniu kluczyka w pozycję 1 na zapłon kontrolki mrygaja raz i gasna
    i słychać cykanie przekaźnika za bezpiecznikami w kabinie w sterowniku jedynie podświetla się licznik kilometrów i zegar, po przekręceniu kluczyka w pozycję 2 na start rozrusznika nic nie cyka i rozrusznik nie dziala

Wyglada jakby gdzieś uciekała masa lub + zasialania (uciekałą w sensie słaby kontakt, korozja).

slawekkot1977 napisał:
    próbowałem odpalić samochód na krótko rozrusznik kręci lecz dalej brak zapłonu powoduje to że silnik nie chce odpalić

To by potwierdzało że gdy na krótko podajesz zasilanie z akumulatora (tak rozumiem określenie na krótko) to rozruch kręci a reszta auta (zapłon nie ma zasilania lub ma niepoprawne).
REKLAMA