logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pompa piaskowa bestway 58515 non stop zawòr sterujący zablokowany piask

Joanna81-2020 22 Sie 2020 20:29 6543 5
REKLAMA
  • #1 18883673
    Joanna81-2020
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam po każdej filtracji mam zablokowany zawòr sterujący i piasek wlatuje mi do basenu.Od momentu zakupu pompy mam z nią non stop problemy.Istny cyrk,zamiast cieszyć się czystą wodą to dziennie odkręcam 8 śrub i czyszczę zawòr.Proszę pomòżcie bo woda brudna, a pompa cały czas działa niepoprawnie.
    Joanna
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18883735
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    Joanna81-2020 napisał:
    Witam po każdej filtracji mam zablokowany zawòr sterujący i piasek wlatuje mi do basenu.

A piasek właściwy, we właściwej ilości i filtr poskładany zgodnie z instrukcją?
    Przed przestawieniem zaworu zatrzymujesz pompę?
  • REKLAMA
  • #3 18884508
    Joanna81-2020
    Poziom 2  
    Piasku 8 kg wg zaleceń,zawsze tylko filtruję a kiedy płukanie to zawsze wyłączam pompę przestawiam zawòr i ponownie wlaczam.Co do poskladania to jakaś masakra. Bo kiedy zawòr był brudny to odkrecilismy wszystkie srubki I na filtracji pompa robiła drenaż wsteczny.Ponownie poskladamlismy by tam gdzie płukanie było płukanie wg rysunku w instrukcji teraz działało dobrze tylko pod zawòr dostaje się piasek,jestem wykończona to jest koszmar.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20695874
    glakomiak3
    Poziom 1  
    Jeśli problem z pompą aktualny proszę o kontakt wystarczy uszczelnić wkręcana czarna rurę która wchodzi w górna część pompy
  • #6 21146246
    justynka1736
    Poziom 1  
    Jak uszczelnić rurę, mam podobny problem a do tego problem odnośnie wciągania brudu z dna wciągam jedną stroną a brudna woda wychodzi drugą zamiast czyścić

Dodano po 1 [minuty]:

>>20695874na jakiej zasadzie uszczelnić rurę
REKLAMA