logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować sterownik bez płyty i internetu?

witto111 03 Wrz 2020 10:59 5229 10
REKLAMA
  • #1 18904150
    witto111
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Cześć,
    mam kartę sieciową wi-fi USB, ale nie mam płyty ze sterownikiem. Chcę zainstalować na kompie gdzie nie ma internetu. Jak mogę wgrać sterownik na ten komputer aby ruszyło?

Wiktor
  • REKLAMA
  • #2 18904157
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 961
    Witam.
    Najprostsze rozwiązanie to wgranie sterownika z pendriva.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 18904274
    jeaherys
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Jeszcze możesz kupić czystą płytę, i wgrać na nią sterownik.
  • #5 18904300
    witto111
    Poziom 6  
    Jak wgrać na pendrive, bo gdy pobieram na innym kompie to mi instaluje z automatu na nim i nie mam możliwości zapisania na pendrive.
  • REKLAMA
  • #6 18904308
    jeaherys
    Poziom 12  
    Z jakiej strony pobierasz ten sterownik, najlepiej podaj linka?
  • REKLAMA
  • #8 18904361
    jeaherys
    Poziom 12  
    Plik pobiera się bez problemu, po prostu przenieś plik .exe na pendrive, a potem uruchom na drugim komputerze.
  • #9 18904374
    witto111
    Poziom 6  
    Nie znam się zbyt dobrze, ale nie wiem gdzie i jak znaleźć plik ze sterownikiem po pobraniu.

jeaherys napisał:
    Plik pobiera się bez problemu, po prostu przenieś plik .exe na pendrive, a potem uruchom na drugim komputerze.
  • Pomocny post
    #10 18904382
    jeaherys
    Poziom 12  
    Domyślnie pliki zapisują się w folderze pobrane, możesz również to sprawdzić w przeglądarce.
    Jeśli korzystasz z Chrome wciśnij ctrl+J a następnie przy interesującym cię pliku kliknij pokaz w folderze.
  • #11 18905749
    witto111
    Poziom 6  
    Ogarnąłem już temat. Sprawdziłem na Chrome jak pisałeś i jest ok.

jeaherys napisał:
    Domyślnie pliki zapisują się w folderze pobrane, możesz również to sprawdzić w przeglądarce.
    Jeśli korzystasz z Chrome wciśnij ctrl+J a następnie przy interesującym cię pliku kliknij pokaz w folderze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na zainstalowanie sterownika do karty sieciowej Wi-Fi USB bez płyty i dostępu do internetu. Proponowane rozwiązania obejmują przeniesienie sterownika na pendrive z innego komputera, pobranie go za pomocą smartfona lub zakup czystej płyty. Użytkownik uzyskał pomoc w lokalizacji pobranego pliku, co umożliwiło mu przeniesienie go na pendrive i zainstalowanie na docelowym komputerze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA