logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Podłączenie telefonu stacjonarnego do sieci komórkowej

wmnetmod 04 Wrz 2020 19:31 1836 3
REKLAMA
  • #1 18906785
    wmnetmod
    Poziom 2  
    Witam forumowiczów!

Wpadłem na pomysł, by spróbować wykorzystać telefon stacjonarny Bratek do podłączenia go do sieci komórkowej (odbieranie i nawiązywanie połączeń głosowych). W związku z tym mam kilka pytań:

- Czy takie coś jest możliwe do wykonania z gotowych, kupnych urządzeń i przejściówek?
    - Czy wykorzystanie takiego urządzenia: Bramka GSM na kartę SIM - allegro.pl i dołożenie dodatkowych przejściówek byłoby dobrym rozwiązaniem?
    - Czy gdyby do wyboru były urządzenia (modemy?) wykorzystujące sieć 2G, czy pchanie się w Polsce do tego pasma ma jeszcze jakiś sens?

Dla mnie liczy się sentyment do wyglądu i dawnego sposobu użytkowania analogowej słuchawki, dlatego nie chciałbym zamienić tego pomysłu na kupienie nowszego rozwiązania (ale też stacjonarnego). Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze.
  • REKLAMA
  • #2 18906815
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18906832
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Były chyba Bratki z klawiaturą DTMF, bo Tulipany to na pewno.
  • #4 18914811
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1145
    Bratków z DTMF nie było, były z TN, lub klawiaturą która nadawała SxS.
    Próbowaliśmy wcisnąć w bratka klawiaturę DTMF, ale doszliśmy do wniosku że się nie da. Powodem była obracana TN o 180° lub klawiatura SxS, przystosowująca telefon Bratek jako biurkowy, lub wiszący. Widziałem w UP patenty, na obrót tymi elementami, wybierającymi numery,
REKLAMA