Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamomiko napisał:Jeśli uruchomię OpenVPN na routerze TP-Link Archer C6, który będzie za innym routerem,
omiko napisał:to czy bez problemu połączę się VPN'em do sieci?
jdubowski napisał:Jeśli serwer
jdubowski napisał:Skąd się chcesz łączyć i do jakiej sieci?
omiko napisał:Gdy router pełni funkcje routera, to po wpięciu do sieci nie mogę dostać się do panelu zarządzania/administratora.
omiko napisał:Gdy go mam wpiętego tak, jak na schemacie poniżej, to VPN działa ale nie widzi sieci 192.168.1.0 i nie mogę się dostać do serwera (i drukarki).
omiko napisał:Chodzi o routing statyczny?
Jeśli tak, to w jaki sposób go prawidłowo ustawić?
jdubowski napisał:Skąd się nie możesz dostać?
jdubowski napisał:to nieprawda że "OpenVPN na TP-Link Archer C6 za innym routerem".
jdubowski napisał:Masz 2 rozwiązania - albo routing statyczny albo przekierowanie portów na routerze "router1".
omiko napisał:Z sieci LAN, aby konfigurować router. Kabel podpinam do 1 portu Ethernet.
omiko napisał:Chociaż nie wiem, czy w takiej konfiguracji OpenVPN na tym C6 w ogóle zadziała. Czy usługa OpenVPN na tym routerze nie potrzebuje publicznego adresu IP?
omiko napisał:Masz racje, tytuł zmieniłem.
omiko napisał:Próbuje go ustawić na routerze "router1".
Mam ustawiony routing statyczny na adres 192.168.0.1. Potrafię się zalogować do panelu administracyjnego C6 z sieci 192.168.1.1. Ale gdy po połączeniu z VPN próbuje pingować adresy z sieci 192.168.1.1, to otrzymuję komunikat "Request timed out".
jdubowski napisał:A to wszystko działa czy dopiero próbujesz sprzęt skonfigurować?
jdubowski napisał:do portu WAN w C6 masz podłączony modem i port WAN ma publiczny adres...
jdubowski napisał:masz wątpliwości co do tego czy C6 ma adres publiczny...
jdubowski napisał:ruch z C6 w kierunku adresów 192.168.1.x szedł przez router1