logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot 508 SW naprawa airbag - Krok po kroku, wymiana airbag i kasowanie błędu

FranzRS 24 Wrz 2020 17:25 13113 6
REKLAMA
  • #1 18940578
    FranzRS
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich,

Mam Peugeota 508 po wystrzale poduszek (kierowcy i pasażera).

Będę wymieniał cały kokpit i podłaczał nowe poduszki i w zwiazku z tym chciałem dowiedzieć konkretnie co po dalej należy wykonać aby bład poduszek skasować.
    Pasy z napinaczami (nowe) także beda zamontowane.

Czy interfejs Lexia 3 taki z aukcji za 300 zł rozwiąże problem? Mam tu na myśli skasowanie „crash data”.

Proszę o wskazówki.

Moderowany przez CameR:

Zabroniona jest dyskusja na tematy
    (...)
    5-Naprawy sterowników airbag.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3502245.html

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18940834
    dariusz.zegar
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Niestety tym urządzeniem nie wykasujesz informacji o odpaleniu poduszek. Konieczne będzie wyczyszczenie sterownika w inny sposób. Ja oddaję sterowniki do zaprzyjaźnionej firmy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18940843
    beryas
    Poziom 31  
    Ocena: 414
    Mozna tez kupic sprawny nie uszkodzony sterownik airbag z tym samym numerem co Twoj i wtedy nie bedziesz potrzebowal zadnego czyszczenia czy diagnostyka.
    Co prawda lexia Ci sie przyda ale ta za 300 sobie odpusc i wez golda lub +++ roznie to okreslaja.

Poduszki, napinacze i kokpit polecam uzywane nie regenerowane, bo z tym roznie bywa, a samochod kiedys pewnie bedziesz chcial sprzedac.

Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #4 18940882
    FranzRS
    Poziom 3  
    ok, dziękuję za odpowiedzi.
    Sprawdzę ten nr na sterowniku i zobaczę co mają oeliksy :)
    Tak nawiasem sądziłem że może być obojętnie jaki sterownik byle od 508 10-18r.

A... i w którym miejscu w aucie go znajdę? :))
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18940903
    beryas
    Poziom 31  
    Ocena: 414
    Znajdziesz go pod tunelem srodkowym, pod jakas wykladzinka, latwo go rozpoznac, ma strzalke do kierunku jazdy na wprost.

Niestety tak latwo nie jest auta w zaleznosci od wyposazenia maja rozne wiazki i rozna ilosc poduszek powietrznych i nie mozna sobie tak o podmieniac. Pozatym czy chcialbys sie podczas jazdy samochodem zastanawiac czy aby napewno sensor poduszek odpali to co trzeba w razie w?
  • #6 18945922
    FranzRS
    Poziom 3  
    Znalazłem. Oddaje do programowania - 100 zł koszt.
  • #7 18945930
    FranzRS
    Poziom 3  
    Znalazłem. Oddaje do programowania - 100 zł koszt.

Dodano po 2 [minuty]:

Peugeot 508 SW naprawa airbag - Krok po kroku, wymiana airbag i kasowanie błędu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada Peugeota 508, który przeszedł wystrzał poduszek powietrznych i planuje wymianę kokpitu oraz poduszek. Zadał pytanie o możliwość skasowania błędu poduszek za pomocą interfejsu Lexia 3. Odpowiedzi wskazują, że Lexia 3 w wersji za 300 zł nie wystarczy do usunięcia danych o wystrzale; zaleca się zakup sprawnego sterownika airbag z tym samym numerem. Użytkownicy sugerują, aby unikać regenerowanych części i preferować używane. Sterownik airbag znajduje się pod tunelem środkowym pojazdu. Użytkownik zdecydował się na oddanie sterownika do programowania za 100 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA