logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zlecę modyfikacje wzmacniacza gitarowego - dołozenie pętli efektów

Janek_2791 27 Wrz 2020 00:57 555 5
REKLAMA
  • #1 18944811
    Janek_2791
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam.
    Poszukuje osoby która wykona lub zainstaluje, gotowy moduł a-157 (jest do kupienia na allegro), szeregowej pętli efektów do wzmacniacza Boss Singer Live.
    Na stronie Bossa znalazłem schemat blokowy na którym zaznaczyłem na fotce.gdzie chciałbym taka pętle mieć zainstalowana.
    Najchętniej z lubelskiego ale bez problemu mogę wzmaka wysłać.

Pozdr.
    Jan
    Załączniki:
    • Zlecę modyfikacje wzmacniacza gitarowego - dołozenie pętli efektów 4820676900_1601037337_org.jpg (355.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18944834
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 745
    Dało by się wykonać tylko gdzie to upakować? W sensie wydzielić miejsce żeby ładnie wyglądało i było poręczne bo panel przedni odpada raczej. Mógłbym to zrobić tylko trzeba troszkę pomyśleć nad umieszczeniem tego we wnętrzu i zadać sobie pytanie czy jest taka opcja. Elektrycznie nie widzę problemów ale estetyka i użyteczność to ważne aspekty.
  • REKLAMA
  • #3 18944922
    Janek_2791
    Poziom 6  
    Witam
    Tą sprawę już przedumałem z lekka
    Środek wzmaka to modułowe płytki i jest miejse żeby takową dołożyć tzn. jest powietrze i przestrzeń.
    Panel przedni odpada ale wyjścia gniazd send i return można spokojnie włożyć na tył
    Zlecę modyfikacje wzmacniacza gitarowego - dołozenie pętli efektów

np. na wysokości gniazd wyjściowych XLR, lub nad napisami ostrzegającymi.
    Trafo wzmaka siedzi w paczce pod nim czyli tam gdzie głośnik, cały ten brązowy elektroniczny moduł to przestrzenna paczka.

Jeżeli byłby wkładany ten gotowy moduł to nie potrzebuję z niego dodatkowego wejścia aux, (odpada gniazdo i potencjometr) tylko i wyłącznie pętlę. Także potencjometr regulujący wartość wzmocnienia powrotu pętli może być w wersji minimalistycznej, nawet tylko otworek na śrubokręt lub jakaś mini wersja. Raz ustawię wartość dla efektów i tyle.

Zlecę modyfikacje wzmacniacza gitarowego - dołozenie pętli efektów

Czekam na info
    Pozdr.
    Jan

2konrafal1993 napisał:
    Dało by się wykonać tylko gdzie to upakować? W sensie wydzielić miejsce żeby ładnie wyglądało i było poręczne bo panel przedni odpada raczej. Mógłbym to zrobić tylko trzeba troszkę pomyśleć nad umieszczeniem tego we wnętrzu i zadać sobie pytanie czy jest taka opcja. Elektrycznie nie widzę problemów ale estetyka i użyteczność to ważne aspekty.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18945443
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 745
    Skoro tak to ok można podjąć próbę zrobienia tej modyfikacji ale dopiero pełną pewność będę miał jak obejrzę to sam najlepiej na stole. W życiu pewne są tylko dwie rzeczy śmierć i podatki dlatego mam troszkę dystansu do tego czego się podejmuję nie mając tego przed sobą.
  • REKLAMA
  • #5 18945729
    Janek_2791
    Poziom 6  
    W porządku.
    Rozumiem i jestem świadom że tak naprawdę to tylko po rozebraniu na 100 proc się okaże.
    Bez sensu jest żebym rozbierał wzmaka i słał zdjęcia bo to co dostrzegłem widać i bez rozbierania.

W poniedziałek, max do środy będę miał moduł pętli oraz moduł zasilacza (płytka stabilizatora oraz trafo) symetrycznego do niej. Zasilacz w razie czego jakby nie dało się skorzystać z trafo wzmaka.

Proszę na priv podesłać mi dane gdzie go wysłać, oraz mniej więcej widełki kosztów.
    W pełni akceptuje też fakt że jak się po rozbiórce i sprawdzeniu okaże że się nie da to koszty wysyłki i sprawdzania poniosę.

Podsyłam też schemat tej pętli którą wyślę razem ze wzmakiem.

Pozdr
    Jan
    Załączniki:
    • A-157A.pdf (15.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 19007248
    Janek_2791
    Poziom 6  
    Witam
    Super się pisze takie posty.
    Chciałbym serdecznie podziękować koledze 2konrafal1993 z super robotę, ale przede wszystkim za cierpliwość i upór oraz chęć w zrobieniu roboty do końca.
    Mój piecyk okazał się trudnym przeciwnikiem jednak udało się modyfikację zrobić, działa tak jak chciałem, Wszystko pełna estetyka praktycznie jak fabryka. Bardzo mi to ułatwia moje muzykowanie.
    A forumowicza jako speca od trudnych problemów polecam.

Pozdr.
    i dzięki raz jeszcze - 2konrafal1993

Dodano po 5 [godziny] 6 [minuty]:

Problem rozwiązał forumowicz - 2konrafal1993

PozdR
REKLAMA