logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet WOO PAD841W Antares: Błąd 'Cannot find required map name'

jaqb1984 30 Wrz 2020 16:04 807 3
REKLAMA
  • #1 18951491
    jaqb1984
    Poziom 2  
    Dostałem używany tablet WOO PAD841W Antares. Niestety po włączeniu pojawia się informacja:

EFI Shell Verizon 2.31 [5.8]
    Current running mode 1.1.3
    map: Cannot find required map name.

Press ESC to skip startup.nsh, any other key to continue.
    Shell>

I zrobić nie mogę nic. Po przejściu do BIOS mogę jedynie zmienić datę i godzinę. Pozostałe dostępne opcje to Setup Prompt Timeout, Bootup NumLock State i Quiet Boot. Żadnych ustawień fabrycznych ,dosłownie nic. Gdzieś czytałem, żeby dokonać update BIOS ale ciężko znaleźć jaką ten tablet ma płytę główną.

W samej konsoli też w sumie żadne polecenie poza help i exit nie działa. Szukałem w Internecie, ale nie ma dosłownie żadnego sposobu ani po polsku ani angielsku. Ktoś z Was może ma jakiś pomysl? Od razu przez okno wyrzucić czy da się z tym coś zrobić?

Dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18953472
    jaqb1984
    Poziom 2  
    Jeżeli napisałem, że przeszedłem do BIOSu i, że żadne polecenie poza help nie działa, to chyba logiczne, że klawiatura jest podłączona...

Więc dla sprostowania - bez względu na to, czy wcisnę ESC czy nie komunikat ten sam i zrobić nic nie można.
  • #4 18953476
    AntosiekYT
    Poziom 14  
    Ocena: 51
    jaqb1984 napisał:
    ciężko znaleźć jaką ten tablet ma płytę główną.

Rozkręć go i sam sprawdź.
    jaqb1984 napisał:
    Jeżeli napisałem, że przeszedłem do BIOSu i, że żadne polecenie poza help nie działa, to chyba logiczne, że klawiatura jest podłączona...
    jaqb1984 napisał:

Nie doczytałem :(
REKLAMA