logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez Atu Abimex - problem z jazdą na benzynie, dławi się i gaśnie

FIDEL15 11 Paź 2005 21:07 1755 3
REKLAMA
  • #1 1891005
    FIDEL15
    Poziom 11  
    Witam jestem "nie" szczęśliwym posiadaczem poldka i mam problem bo na gazie zapala i jeżdzi bez problemów kłopot zaczyna się po przełączeniu na benzyne zaczyna prychać zdychać i niema możliwości ruszenia, gdy silnik osiągnie 3000-3500 to autko ożywa i jedzie. Zmieniłem świece, kable ,czyściłem układ wtryskowy, tankowałem na różnych stacjach i nic.
    Proszę o pomoc bo ja już niemam pomysłów
  • REKLAMA
  • #2 1891846
    leinadzs
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    A długo nie było jeżdżone na benzynie? Na początek sprawdź ciśnienie paliwa. Może też tak być że silnik dostaje obydwa paliwa i wiele innych rzeczy
  • REKLAMA
  • #3 1891909
    vvaldek
    Poziom 28  
    Ocena: 386
    wylej paliwo ze zbiornika moze być z wodą.
  • #4 1894369
    piotr bednarski kulig
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    trzeba sprawdzić czy nie jest jednocześnie na gazie i paliwie. W takim przypadku jest słaby i nie ma wolnych obrotów. Na próbę zdjąć konektor z elektrozaworu np. parownika i odpalić na benzynie. Jeśli to nic nie da to trzeba sprawdzić działanie pompy paliwa. W tym celu zdejmujemy z wtrysku przewód powrotu paliwa do zbiornika ( ten od strony silnika) na moment przekręcić kluczyk w stacyjce i sprawdzić czy paliwo wylatuje z wtrysku otworem powrotu paliwa. Jeśli nic nie leci to na 80% uszkodzenie przewodów paliwa ( zapewne łącznika gumowego pompy który znajduje się w baku), a 20% pompa paliwa lub jej wtyczki łączące skorodowały.
REKLAMA