Witam
Jak w temacie. Obecnie pale Chesterfieldy, setki, czerwone, jednakże są one dla mnie trochę za słabe.
Pozdrawiam.
Jak w temacie. Obecnie pale Chesterfieldy, setki, czerwone, jednakże są one dla mnie trochę za słabe.
Pozdrawiam.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambezpradu21 napisał:Polecam "Ligeros" albo "Partagas". Raczej nie powinny być zbyt słabe... są one dla mnie trochę za słabe.
rys57 napisał:Mobali napisał:Gdzie to kupić?Polecam "Ligeros" albo "Partagas".
Były takie francuskie Gitanes bez filtra w ciemnoniebieskich kartonikach. Też zniknęły.
rys57 napisał:Na Kubie?Gdzie to kupić?
rys57 napisał:No cóż, znów ta paskudna UEfrancuskie Gitanes bez filtra w ciemnoniebieskich kartonikach. Też zniknęły
bezpradu21 napisał:Nie bardzo kojarzę, jaki związek z zamawianiem przez internet ma "bycie smakoszem". To po prostu inna forma dystrybucji tych samych produktów, więc nie ma się co obrażać na ten kanał sprzedaży. Tym bardziej, że bywa taniej niż u "stacjonarnych", zakupy są łatwiejsze, a przepisy znacznie korzystniejsze dla sieciowych konsumentów....nie jestem aż takim smakoszem żeby zamawiać wyroby tytoniowe przez internet
bezpradu21 napisał:Jeśli jednak fajka to nie zapominaj o kilku drobiazgach. A to przynajmniej dwie fajki (bo jedną natychmiast "zarżniesz"). Do tego zestaw wyciorów, przybornik, stojak, puszki na tytonie oraz zestaw wymiennych filtrów - jeśli fajka ma taką konstrukcję. No i trochę wiedzy oraz mnóstwo czasu, którego wymaga prawdziwe delektowanie się dymkiemAle jest w moim mieście sklep z fajkami, to tam pewnie coś kupię...
bezpradu21 napisał:Pytanie czy do fajki nadaje się taki zwykły tytoń jak do skręcania papierosów, czy musi być jakiś specjalny fajkowy?
Janusz_kk napisał:Różnic jest naprawdę sporo! Fajkowy nie tylko jest inaczej cięty, bo bywa także niecięty, w formie "plug". Zupełnie inna jest także wilgotność mieszanki. Poza tym to zupełnie inny gatunkowo tytoń, bardzo często z wysublimowanymi dodatkami, często aromatyzowany. Tytonie fajkowe słyną także z wymyślnych faz produkcji, jak na przykład podwędzenie w dymie z aromatycznych krzewów i palonych ziół czy powolne fermentowanie (jak Cavendishe), na przykład z syropem. Zdecydowaną większość tytoni fajkowych stanowią najbardziej popularne Virginie, a także Latakie i Burleye. Jeśli jednak lubisz moc i silne wrażenia, polecam mniej popularne i nasycone nikotyną Perique.Zwykły się nie nadaje bo jest za drobny
Jakub Urban napisał:Jestem przekonany, że wszyscy szanują Twoją opinię i pewnie nikt do palenia nie będzie nakłaniał. W zadnej formie. Weź jednak pod uwagę, że porównywanie menela z przyklejonym "petem" oraz fajczarza czy miłośnika cygar jest przynajmniej mocno nietrafione. I to pod każdym względem.Ja nie rozumiem, jaki jest w ogóle sens palenia tytoniu, w jakiejkolwiek formie.
Jakub Urban napisał:Raz miałem okazję, z czystej ciekawości, spróbować cygara....jeden buch i myślałem, że na Marsa odlecę. Łeb mnie kilka godzin bolał, w ustach obrzydliwy posmak, coś jak dym z palonych śmieci typu stare buty czy opony.
Jeśli to jest przyjemność to ja dziękuję bardzo.
Jakub Urban napisał:Ja nie palę, nigdy nie paliłem i nie będę palił, paczka 14zł, zdrowie przerypane i smród w domu a i sam palacz śmierdzi, że aż mnie odrzuca.
Jakub Urban napisał:Elektryk, który robił instalację w nowym domu-4 paczki na dzień pali, wygląda jak zombie, jeszcze żyje.
Jakub Urban napisał:...porównywalne z wizytą w starym Sarkofagu w Czarnobylu, przyjmując 200 remów, jak kiedyś Anatolij Diatłow.
Jakub Urban napisał:Palenie tytoniu to jest najgorsze bagno, każdy ma uzależnienia jakieś, ja jestem uzależniony od kofeiny, całe wielkie kubki kawy po turecku wypijam, ale od tego się nie zawinę, ty od kiepów zawiniesz się w moment.
Jakub Urban napisał:Zgadzam się z kolegą z całej rozciagłości. Jak widzę palacza z kiepem w zębach to już wiem, że taki "gość" nie zna się totalnie nie tylko na anatomii człowieka, ale też na budowie i działaniu silnika spalinowego. Każdy silnik ma filtr powietrza. Człowiek też ma, są nim płuca. Jedno co nas odróżnia od mechaniki silnika to to, że silnik ma ten filtr wymienny a My nie.Wpisz sobie w google i zastanów się, czy warto palić?
RitterX napisał:Oj nie zaznał chłop nawet namiastki rozkoszy w życiu