Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mam duuuuży problem z kamerką internetową.

lako 13 Oct 2005 07:29 1188 6
  • #1
    lako
    Level 13  
    witam, mam problem z logitech quickcam gdy kamerke podłącze pod USB podczas pracy komputera ten zawiesza mi sie, natomiast, gdy jest już podłączona pod USB podczas włączania komputera wtedy wcale windows xp sie nie uruchamia. Zatrzymuje sie po kilku sekundach od właczenia. dlaczego? wina karty graficznej czy ustawień? dodam, że na drugim komputerze wszystko śmiga.
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • #2
    Kolobos
    IT specialist
    Moze zasilacz jest za slaby? Albo cos nie tak z samym USB na plycie, ale zacznij od podmiany zasilacza na inny.
  • #3
    lako
    Level 13  
    jak to sprawdzic z tym zasilaczem/ nie chce kupować jeżeli to by nie pomogło. może zasilacz musi spełniać jakis parametry. dodam, że gdy instalowałem winXP z podłączona kamerka to ona jeden wieczór chodziła. od nastepnego dnia było to co opisałem wyzej. pozdrawiam
  • #4
    MarkoJag25
    Level 17  
    Jeżeli chodzi o zasilacz, to podaj ile ma wat oraz:
    ile masz napędów (dyski, Cd itp)
    jaki porcek
    jaka karta graf.
    czy masz dodatkowe wentylatory?


    Ja raczej bym stawiał na problem z samym USB, ale mogę się mylić.
  • #5
    lako
    Level 13  
    mam karte nvidia geforce II MX100/200, zasilacz standardowy, który nigdy nie sprawiał problemów. do USB podłaczyłem drukarkę, aparat cyfrowy i telefon i wszystko chodzi . tylko kamerka nie chce. dlaczego???
  • #6
    MarkoJag25
    Level 17  
    A może odłącz najpierw to co masz podłączone na USB i sama kamerkę podłącz.
  • #7
    lako
    Level 13  
    wszystko jest odłączone, ja tylko napisałem, że to wszystko na usb dobrze chodzi.