logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech QuickCam zawiesza komputer przy podłączeniu USB - co robić?

lako 13 Paź 2005 07:29 1278 6
REKLAMA
  • #1 1894428
    lako
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    witam, mam problem z logitech quickcam gdy kamerke podłącze pod USB podczas pracy komputera ten zawiesza mi sie, natomiast, gdy jest już podłączona pod USB podczas włączania komputera wtedy wcale windows xp sie nie uruchamia. Zatrzymuje sie po kilku sekundach od właczenia. dlaczego? wina karty graficznej czy ustawień? dodam, że na drugim komputerze wszystko śmiga.
  • REKLAMA
  • #2 1894786
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10447
    Moze zasilacz jest za slaby? Albo cos nie tak z samym USB na plycie, ale zacznij od podmiany zasilacza na inny.
  • REKLAMA
  • #3 1895486
    lako
    Poziom 13  
    jak to sprawdzic z tym zasilaczem/ nie chce kupować jeżeli to by nie pomogło. może zasilacz musi spełniać jakis parametry. dodam, że gdy instalowałem winXP z podłączona kamerka to ona jeden wieczór chodziła. od nastepnego dnia było to co opisałem wyzej. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1897022
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Jeżeli chodzi o zasilacz, to podaj ile ma wat oraz:
    ile masz napędów (dyski, Cd itp)
    jaki porcek
    jaka karta graf.
    czy masz dodatkowe wentylatory?

Ja raczej bym stawiał na problem z samym USB, ale mogę się mylić.
  • REKLAMA
  • #5 1897059
    lako
    Poziom 13  
    mam karte nvidia geforce II MX100/200, zasilacz standardowy, który nigdy nie sprawiał problemów. do USB podłaczyłem drukarkę, aparat cyfrowy i telefon i wszystko chodzi . tylko kamerka nie chce. dlaczego???
  • #6 1898244
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    A może odłącz najpierw to co masz podłączone na USB i sama kamerkę podłącz.
  • #7 1898581
    lako
    Poziom 13  
    wszystko jest odłączone, ja tylko napisałem, że to wszystko na usb dobrze chodzi.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zawieszania się komputera z systemem Windows XP po podłączeniu kamery Logitech QuickCam do portu USB. Komputer zawiesza się podczas pracy po podłączeniu kamerki, a jeśli kamera jest podłączona przed uruchomieniem systemu, Windows XP nie startuje, zatrzymując się po kilku sekundach. Na innym komputerze kamera działa poprawnie. Podejrzenia padają na zasilacz lub problemy z portem USB na płycie głównej. Użytkownik posiada kartę graficzną Nvidia GeForce II MX100/200 oraz standardowy zasilacz, który dotychczas nie sprawiał problemów. Inne urządzenia USB (drukarka, aparat cyfrowy, telefon) działają poprawnie na tym samym komputerze. Sugerowano testowanie zasilacza lub odłączanie innych urządzeń USB, jednak problem występuje tylko z kamerą Logitech QuickCam.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA