Witajcie forumowicze,
Wymieniał już ktoś powłokę/folię antyreflexyjną na telewizorze plazmowym albo lcd?
Niestety dzieci pocharatały nam oryginalną.
Potrzebuję informacji jak się do tego zabrać.
Chodzi o telewizor plazmowy Panasonic TX-P42G10E.
Rozbierał już ktoś takie cudo?
Nie mam pomysłu jak się za to zabrać,ponieważ aby nakleić nową folię trzeba spryskać "szybę" i potem nanieść folię...czyli coś jak w samochodach nakłada się folię przyciemniającą szyby...i wycisnąć wodę z podspodu "raklą".
Na aucie myślę że nie miałbym z tym problemu...ale tu jest elektronika pod spodem i boję się że mogę coś niechcący zamoczyć/zalać.
Dlatego myślałem nad zdjęciem obudowy i ewentualnym zasłonięciu elektroniki która mogłaby ulec zalaniu podczas nakładania nowej folii.
Drugim powodem dlaczego myślę o zdjęciu obudowy jest zakrycie brzegów.
No ale nie wiem czy nie będzie to "warte zachodu".
Robiliście już takie coś???
Chętnie poczytam wasze spostrzeżenia na ten temat.
Wymieniał już ktoś powłokę/folię antyreflexyjną na telewizorze plazmowym albo lcd?
Niestety dzieci pocharatały nam oryginalną.
Potrzebuję informacji jak się do tego zabrać.
Chodzi o telewizor plazmowy Panasonic TX-P42G10E.
Rozbierał już ktoś takie cudo?
Nie mam pomysłu jak się za to zabrać,ponieważ aby nakleić nową folię trzeba spryskać "szybę" i potem nanieść folię...czyli coś jak w samochodach nakłada się folię przyciemniającą szyby...i wycisnąć wodę z podspodu "raklą".
Na aucie myślę że nie miałbym z tym problemu...ale tu jest elektronika pod spodem i boję się że mogę coś niechcący zamoczyć/zalać.
Dlatego myślałem nad zdjęciem obudowy i ewentualnym zasłonięciu elektroniki która mogłaby ulec zalaniu podczas nakładania nowej folii.
Drugim powodem dlaczego myślę o zdjęciu obudowy jest zakrycie brzegów.
No ale nie wiem czy nie będzie to "warte zachodu".
Robiliście już takie coś???
Chętnie poczytam wasze spostrzeżenia na ten temat.