logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki?

f3x1 06 Lis 2020 13:13 1644 1
REKLAMA
  • #1 19024928
    f3x1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem z moim E46 z silnikiem n42b20, a mam już dość niektórych mechaników w moim mieście wymieniających wszystko po kolei (jeden mechanik stwierdził że to świece, dalej wypadał z zapłonu powiedział potem ze nie wie i że trzeba na stacje diagnostyczna pojechać sprawdzić katalizator, drugi mechanik stwierdził ponownie że to wina świec które założył mi poprzedni mechanik(założył seryjne) i powiedział ze do gazu najlepsze jednoelektrodowe, potem chciał wymieniać cewki na nowe :ROFL: ).

Mianowicie problemem jest wypadanie zapłonu tylko na LPG, po przejechaniu może paru km. mruga check auto traci moc i trzęsie budą, potem check już ciągle świeci.
    Cewki zamieniałem miejscami i ciągle wypadanie zapłonu na 2 i 3 cylindrze.
    Strojenie lpg, wtryski a może sonda regulujacą? czy może to być wina czegoś innego?
    Skasowałem błędy pojeździłem na benzynie przez jakiś czas, wszystko ok było ale odniosłem wrażenie ze więcej pali i kultura pracy silnika jest trochę inna niż była, więc nie wiem czy na pewno cała wina leży po stronie lpg.

błędy jakie pokazywało:
    E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki?
    E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki? E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki? E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki? E46 318i N42B20 - Wypadanie zapłonu na LPG, możliwe przyczyny: wtryski, sonda, cewki?

a tutaj praca sond na benzynie:

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19024971
    andrzejsdl
    Poziom 15  
    Ocena: 34
    W takich przypadkach jedni doradzają zmierzyć ciśnienie na cylindrach, inni jeżeli rozrząd na łańcuchu to zmierzyć jego rozciągnięcie.Bo same wymiany świec i cewek czy i ewentualnie przewodów zapłonowych jak się okazuje niewiele zmieniają sytuację.
REKLAMA