logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

motka c550 problem: praktycznie nie słychać dzwięku dzwonka

toka 14 Paź 2005 15:52 962 6
REKLAMA
  • #1 1898239
    toka
    Poziom 11  
    witam mój problem z motką c550 polega na tym ze telefon teoretycznie działa jak należy (wybiera,odbiera rozmowy,esy w porządku,wibra działa etc,etc) jednak z chwilą gdy ktokolwiek do mnie dzwoni praktycznie wogóle nie słychać dzwięku dzwonka mimo ze w opcjach jestr wszystko ustawione na max,gdyby nie alarm wibracyjny nie zorientowałbym sie ze ktoś do mnie dzwoni,nadmienie ze dzwieki np. alarmu słyszalne są doskonale problem dotyczy tylko dzwięków dzwonka rozmów.nie wiem czy jest to wina softu?? Byc może sedno tkwi w czymś innym.Za wszelkie informacje serdecznie dziekuje,każda wskazówka jest dla mnie ważna.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1898592
    libra12
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    jest uszkodzony glosniczek
  • REKLAMA
  • #3 1898626
    toka
    Poziom 11  
    ok ale czemu tylko dzwięk dzwonka który ustawiłem jest tak słabo słyszalny,a np dzwieki alaru itp,itd słychać tak jak należy??????przecież głośniczek mam jeden ,który jest odpowiedzialny za emisje dzwięków telefonu.Jak mam to rozumieć??
  • REKLAMA
  • #4 1898637
    libra12
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    zle rozumesz za dzwonek odpowiada glosniczek(buzzer) a za dzwieki przycisków i rozmowe drugi glosniczek
  • #5 1898830
    toka
    Poziom 11  
    ok,nie wiesz czy takowe głośniczki można nabyc??jesli tak to jaki jest orientacyjny koszt takowej części (rozumiem ,że "buzzer" to głośniczek znajdujący sie z tyle aparatu??istnieje możliwosć regeneracji we własnym zakresie??(pewnie nie,zbyt małe,i ewentualna naprawa wcale nie musi przynieść rozwiazania problemu)serdeczne dzieki za info jeśli można prosic o dalsze informacje z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • #6 1898869
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 135
    taki buzer kosztuje kika(naście) złotych i możesz go nabyć np. na Allegro
    z wymianą to też nie problem, kilka minut pracy i po zawodach
  • #7 1898916
    toka
    Poziom 11  
    okas serdecznie dziękuje za pomoc:D:D:D
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Motka C550 polega na bardzo cichym dźwięku dzwonka mimo ustawienia głośności na maksimum, podczas gdy inne dźwięki, takie jak alarmy czy sygnały przycisków, są słyszalne prawidłowo. Przyczyną jest uszkodzony buzzer, czyli głośniczek odpowiedzialny wyłącznie za dźwięk dzwonka. Telefon posiada dwa oddzielne głośniczki: buzzer do dzwonka oraz drugi głośniczek do dźwięków rozmów i przycisków. Buzzer można zakupić na przykład na Allegro za kilkanaście złotych, a jego wymiana jest prosta i szybka, nie wymaga specjalistycznej regeneracji. Wymiana buzzer’a powinna rozwiązać problem z cichym dzwonkiem w Motka C550.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA