logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola C550 - brak dźwięku w głośniczku podczas rozmów, co robić?

nakon 17 Lis 2005 16:38 741 8
REKLAMA
  • #1 1999298
    nakon
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    mam taki problem z motorolą c550:

nic niesłychać w głośniczku jak dzwonie (tym od słuchawki, nie w buzerze)- i niewiem co jest tego przyczyną
    telefon mi nieupadł (głośnizek jak na moje jest sprawny)
    czy to jest zwiazane z tym że coś poprzestawiałem w opcjach? bawiłem sie troche różnymi programami (np . p2k tools) czy to od tego?
    bo w gain_table mam poprzygłaśniane wszystko

prsze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1999344
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    przywrócić jej ustawienia fabryczne.
  • #3 2000538
    nakon
    Poziom 13  
    no tak to już robiłem - to nie to- a wogóle te funkcje z menu komórki (resetowanie i zerowanie) nie powodują zmian w ustawieniach zapisanych w seemach i takich tam innych plikach
  • REKLAMA
  • #4 2000573
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 240
    w tych motkach glosniczki sa na elastomerach. pewnie nie laczy
  • REKLAMA
  • #5 2000712
    nakon
    Poziom 13  
    a jakie są napiecia na stykach/prąd ? podczas ggy powinien działać ten głośniczek?

Dodano po 1 [minuty]:

np podczas rozmowy
  • #6 2000937
    dagzer
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    ja prponował bym rozebranie go i przeczyszczenie styków, moze byc wina styków
  • REKLAMA
  • #7 2003121
    nakon
    Poziom 13  
    to już próbowałem i nic

Dodano po 26 [minuty]:

no i mikrofon też nie działa - teraz sie okazało - więc co jest grane?
  • #8 2004521
    nemoo
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Spokojnie jak masz wszystko na maxa ustawione to wtedy tez nie działa śjakieś zabezpieczenie czy cóś. Wpakuj to do katalogu /a/
    Załączniki:
    • gain_table.rar (353 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 2004816
    nakon
    Poziom 13  
    dzięki za plik

już wiem jaki błąd popełniłem!!!

bo wcześniej zmieniając gain_table (musiałem go pewnie wgrywać) nie zmieniłem mu atrybutów na systemowe i to dlatego nie działał zapewne

ale wszystkim wielkie dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z brakiem dźwięku w głośniczku słuchawki w telefonie Motorola C550 podczas rozmów może wynikać z nieprawidłowych ustawień systemowych, zwłaszcza po modyfikacji pliku gain_table za pomocą narzędzi takich jak p2k tools. Standardowe resetowanie telefonu z poziomu menu nie przywraca ustawień zapisanych w plikach SEEM, co powoduje utrzymanie błędnych konfiguracji. Możliwe jest również uszkodzenie styków głośniczka, które są montowane na elastomerach, jednak ich oczyszczenie nie zawsze rozwiązuje problem. W przypadku zmiany pliku gain_table ważne jest, aby po wgraniu nadać mu odpowiednie atrybuty systemowe, co może przywrócić prawidłową funkcjonalność głośniczka i mikrofonu. Zalecane jest umieszczenie poprawnego pliku w katalogu systemowym (/a/), co eliminuje problemy z dźwiękiem podczas rozmów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA