logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telewizor plazmowy do 6500 zł? Na co zwracać uwagę przy zakupie?

arych 14 Paź 2005 18:43 5818 10
REKLAMA
  • #1 1898682
    arych
    Poziom 2  
    mam zamiar zakupić plazmę do 6.500 zł proszę o poradę jakiej firmy na co zwracać uwagę jakie parametry

Przeniesiony z TV. (am)
  • REKLAMA
  • #2 1898692
    Stachserwis
    Poziom 28  
    Ocena: 96
    Za tą kasę masz ograniczone możliwości zakupu, napisz jaki wymiar i jakie firmy chodzą Ci po głowie.
    p-m $$
  • REKLAMA
  • #3 1898843
    asanders
    Poziom 23  
    Ocena: 9
    Wiam
    A nie lepiej kupić LCD.
  • REKLAMA
  • #4 1900628
    arych
    Poziom 2  
    nie mam pojęcia jakiej firmy ma być ta plazma byle miała 42" i optymalne jak na tą cene parametry chce zaznaczyć że będe chciał podłączyć do niej kino
  • REKLAMA
  • #5 1900697
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    Poszukaj takiej co by miała obsługe HDTV, przyda się na przyszłość.
  • #7 1901480
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    Plasmowe mają tez sporo zalet, ktorych lcdki nie mają, ja tez wole plasmowe.
  • #8 1902230
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 1902735
    arych
    Poziom 2  
    serdeczne dzięki za wyczerpującą informację muszę to teraz przetrawić z punktu widzenia laika w dziedzinie telewizji odpowiedzi na twoje pytania:
    umieszczenie telewizora -na przeciw okien od strony zachodniej więc bardzo nasłonecznione. odległość od miejsca oglądania ok 3,5m mieszkam w bloku sygnał główny kablówka lub antena zbiorcza mam zamiar zakupić kino domowe więc system rozbudowanego dźwięku będzie chyba zbędny jak myśle a hdtv wysoka rozdzielczość ? z tego co mi wiadomo jak najbardziej mile widziana tylko w plazmach nie występują takie rozdzielczości jak w lcd.
    jak myślisz po tych informacjach co mi najbardziej by pasowało oczywiście w grę wchodzi jak zwykle CENA mam na ten szpas przeznaczone 6.000
    LCD CZY PLAZMA?

z co sądzisz o samsung PS 42S lub panasonic tx 32px30
  • #10 1904432
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 2082584
    gpawluk
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witajcie
    Tak sobie czytam odnośnie nowych technologi w telewizji i coś zauważyłem. Nie wzięliście pod uwagę jednego jeszcze rodzaju urządzeń, a mianowicie rzutnika. Wydaje mi się troche lepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o wielkość obrazu. Można sobie rzucić na ścianę. Wiem że wtedy ostrość jest mizerna, bo przecież ściana nie jest gładka. Lepiej rzucać na ekran. Podstawową wadą rzutnika jest żywotność lampy określana na np 3000 godzin. Ale niedługo nie pojawią rzutniki na diory LED. Wypowiedzcie się na ten temat. Dziękuję

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru telewizora plazmowego do 6500 zł, z uwzględnieniem parametrów i marek. Użytkownik poszukuje plazmy o przekątnej około 42 cali, z dobrymi parametrami do oglądania filmów (kino domowe). Zwrócono uwagę na obsługę HDTV jako ważną cechę przyszłościową. Poruszono kwestie wad i zalet plazm oraz LCD, wskazując na wyższe zużycie energii i ryzyko trwałych śladów na plazmach, ale także ich lepszą jakość obrazu w niektórych aspektach. Podkreślono znaczenie dopasowania telewizora do warunków oglądania, takich jak odległość (ok. 3,5 m), nasłonecznienie pomieszczenia (okno od zachodu) oraz źródło sygnału (kablówka, antena zbiorcza). Wskazano, że przy takim budżecie i warunkach najlepszym wyborem może być plazma Panasonic 37" PA50, a alternatywnie LCD Panasonic 32" LX50, Sony 32" A10, Philips 32" 7320 lub Sharp 32" P50. Wspomniano też droższe modele, jak Samsung 42" PS42S lub Panasonic TX-32PX30, oraz plazmę Samsunga 42" S5H z HDMI, jednak przekraczające budżet. Poruszono także temat rzutników jako alternatywy dla dużego obrazu, choć z ograniczeniami dotyczącymi ostrości i żywotności lampy. Podsumowując, wybór powinien uwzględniać rozmiar ekranu, rodzaj sygnału, oświetlenie, złącza oraz planowane zastosowania, a także budżet i preferencje dotyczące technologii wyświetlania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA