Witam, Zakupiłem dom wyposażony w kocioł Vitodens 200 i sterownik Vitorol 300. Wszystko śmiga, jest jedno ale. W starym domu miałem kocioł beretta i sterownik Auraton. Sterownik posiadał możliwość wyboru "skoku temperatury" przy której następowało włączenie i wyłączenie grzania. Do wyboru było 0,5 stopnia i 0,25stopnia. Ja miałem ustawione na 0,25 i to było ok. Teraz niestety mam wrażenie że Vitorol działa nieco inaczej. Mam ustawioną temperaturę wymaganą 22 stopnie. Piec załącza się przy 21,9 i pracuje dopóki temperatura na sterowniku nie osiągnie 23,1. Czyli ponad 1 stopień. W auratonie było 0,25. Tu pojawia się problem. Temperatura na sterowniku spada dużo dłużej niż odczuwalna temperatura w pomieszczeniu i w ogóle w domu. Trwa to na tyle długo że jest mi po prostu zimno. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia i zmiany tych parametrów? Niestety ani w menu ani w instrukcji sterownika nie widzę stosownej funkcji... Serwisant który był ostatnio zręcznie ominął temat... Liczę na pomoc na forum jak to nieraz bywało. Pozdrawiam.