logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy to będzie pasowało? - Nie wiem o co chodzi z tymi kluczami?

LookMePL 29 Lis 2020 09:59 399 7
REKLAMA
  • #1 19076501
    LookMePL
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Jestem zainteresowany rozbudową komputera i chciałbym wstawić taki dysk Western Digital SN520 256 GB M.2 PCIe M.2 w adapter
    Adapter Axagon PCI-Express SSD M.2 NVMe SATA. I nie jestem pewien czy te dwa urządzenia będą ze sobą współpracować. Chcę wrzucić gry na ten dysk aby przyspieszyć transfer danych. I nie chciałbym zaliczyć wtopy jak kupię jedno i drugie i nie będzie działało. Przypuszczam że tak, ale chciałbym się upewinić.
    Tu podaję linki do tych oto urządzeń.

https://www.axagon.eu/pl/produkty/pcem2-d

https://www.westerndigital.com/products/internal-drives/pc-sn520-ssd

Proszę napisać krótko zwięźle i na temat. Mogą też być podobne propozycje nie za miliony.
  • REKLAMA
  • #2 19076520
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19076659
    LookMePL
    Poziom 10  
    Oto moja konfiguracja.
    Czy to będzie pasowało? - Nie wiem o co chodzi z tymi kluczami? Czy to będzie pasowało? - Nie wiem o co chodzi z tymi kluczami?
  • #4 19077911
    dawidekpl12
    Poziom 10  
    Ocena: 46
    Będzie pasowac. Śmiało możesz brać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19078245
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8222
    Pasować będzie i prawdopodobnie nie będziesz w stanie z niego wystartować, bo BIOSy/UEFI z tak starych płyt rzadko kiedy obsługiwały bootowanie z dysków NVMe.

Również nie osiągniesz maksymalnej deklarowanej prędkości, ponieważ czarne gniazdo, w którym zamontujesz przelotkę to generacja II, a w trybie 2.0 x4 uzyskasz max w okolicach 1000, może 1200-1300MB/s.
  • #6 19078347
    LookMePL
    Poziom 10  
    Ja na tym dysku chcę tylko zainstalować gry. Nie będę trzymać tam systemu. Tylko tyle żeby gra szybciej mi się ładowała.
  • REKLAMA
  • #8 19084145
    LookMePL
    Poziom 10  
    Dopiero będę modernizował. Wrzucę dysk SSD i sklonuję dysk z partycją systemową na nowy. A na adapterze będę trzymać gry. Właśnie chciałem wiedzieć czy adapter z tym dyskiem będzie współpracować. Teraz już wiem. Dzięki za podpowiedź. Temat uważam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje rozbudowę komputera, zamierzając zainstalować dysk Western Digital SN520 256 GB M.2 PCIe w adapterze Axagon PCI-Express SSD M.2 NVMe SATA. W dyskusji podkreślono, że kompatybilność tych urządzeń zależy od konfiguracji płyty głównej. Starsze płyty mogą nie obsługiwać pełnej wydajności NVMe, a BIOS/UEFI mogą nie pozwalać na bootowanie z dysków NVMe. Użytkownik zamierza używać dysku tylko do gier, co powinno być możliwe, nawet jeśli nie osiągnie maksymalnych prędkości transferu. Ostatecznie potwierdzono, że adapter i dysk będą współpracować.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA