logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

2 pary słuchawek z mikrofonem podłączone do laptopa

RudaZielona 01 Gru 2020 11:19 2427 8
REKLAMA
  • #1 19081695
    RudaZielona
    Poziom 4  
    Mam pytanie. Moje dzieci mają zdalną naukę, sa w jednej klasie i muszą mieć słuchawki. Mam tylko 1 laptopa. Czy jeśli podłącze 2 pary słuchawek z mikrofonem do laptopa (jedno wejscie) to czy obydwa mikrofony będą działać? Laptop Lenovo ideapad 100. Jestem laikiem jeśli chodzi o sprzęt, więc proszę o wyrozumiałość:)
  • REKLAMA
  • #2 19081754
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6461
    Nie, nie będą działać. Skoro 2 osoby korzystają z jednego laptopa, to mogą korzystać z głośników i wbudowanego mikrofonu.
  • #3 19081761
    RudaZielona
    Poziom 4  
    Niestety nie mogą. Pani słyszy poglos i wymagania są żeby były słuchawki :/
  • REKLAMA
  • #4 19081781
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 742
    Spróbuj "odsunąć" kablem głośniki od laptopa.
  • REKLAMA
  • #5 19081793
    RudaZielona
    Poziom 4  
    Już tak robiłam. Niestety Pani nadal słyszy. Grupa 5 osób, pozostałe dzieci są na słuchawkach, więc to ewidentnie nasza "wina".
  • REKLAMA
  • #7 19081835
    RudaZielona
    Poziom 4  
    Hm, no na to nie wpadłam :D dzieki wielkie :) to kupię zwykle słuchawki w takim razie.
  • #8 19081845
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 876
    Zwykłe normalne słuchawki i rozgałęźnik na dwa mini jacki 3,5 mm .
    Pierwszy lepszy kumaty koleś w sklepie audio ci pomoże .
    Jedyna uwaga jest taka że może być trochę ciszej słychać kiedy dwie pary słuchawek będą w jednym wyjściu podpięte .
  • #9 19081848
    RudaZielona
    Poziom 4  
    Oki. Dziękuję za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia dwóch par słuchawek z mikrofonem do laptopa Lenovo Ideapad 100, aby dzieci mogły uczestniczyć w zdalnej nauce. Odpowiedzi wskazują, że nie jest to możliwe, ponieważ dwa mikrofony nie będą działać jednocześnie. Zamiast tego sugerowane jest użycie wbudowanego mikrofonu laptopa oraz podłączenie zwykłych słuchawek przez rozgałęźnik mini jack 3,5 mm. Użytkownik planuje zakupić słuchawki i rozgałęźnik, mimo że może wystąpić problem z głośnością.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA