logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dostęp do falownika Huawei Sun 2000 tylko przez Wi-Fi - Wykręcenie dongle

beiroot 01 Gru 2020 15:06 6114 5
REKLAMA
  • #1 19082224
    beiroot
    Poziom 8  
    Ocena: 21
    Czołem Forumowej Braci,

Czy falownik Huawei Sun 2000 można odłączyć od internetu i dostawać się do niego tylko poprzez wi-fi?
    Zakładam, że ostatecznością jest wykręcenie dongle, ale wtedy w ogóle nie będzie wifi i ani ja ani nikt inny nie dostanie się do falownika.
    Falownik będzie działał z wykręconym dongle?

Z góry dzięki i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19083012
    noja102
    Poziom 24  
    Ocena: 245
    Ale dlaczego ma nie być połączony do neta ?. Po wykręceniu dongla będzie działał jak najbardziej tylko najpierw trzeba z konfigurować i nie będzie odczytu produkcji ani danych historycznych, nie zgłosi alarmu także bo nie będzie komu
  • REKLAMA
  • #3 19083224
    beiroot
    Poziom 8  
    Gdy ja mam tam dostęp, to znaczy, że ktoś inny też ma. Do tego sieć, którą sieje ma domyślne hasło.

A czy jak wkręcę dongla z powrotem, to będzie miał te same ustawienia, czyt. dostęp itd? Praktykowałeś coś takiego?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19083263
    noja102
    Poziom 24  
    Ocena: 245
    Zakładasz konto w Solar Fusion ,ustawiasz login i hasło ,zmieniasz hasło instalatora ( o ile instalator nie zmienił ) i tyle . Jak się hasłami i loginem nie podzielisz z nikim to jak on będzie miał je odgadnąć ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19083405
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1033
    beiroot napisał:
    Gdy ja mam tam dostęp, to znaczy, że ktoś inny też ma. Do tego sieć, którą sieje ma domyślne hasło.

noja102 napisał:
    Zakładasz konto w Solar Fusion ,ustawiasz login i hasło ,zmieniasz hasło instalatora

Tak, ale po założeniu konta właściciela w Fusion Solar musi się zalogować do falownika i wtedy zostanie zapytany o zmianę hasła, tylko jak instalator to hasło zmienił to musi je uzyskać od niego, tym hasłem się zalogować i dopiero je zmienić, poniżej jak zalogować się do falownika.

Wystarczy zmienić hasło z 00000a na inne, robisz to po zalogowaniu do falownika.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3721385-30.html#18928339, post #32
  • #6 20149121
    beiroot
    Poziom 8  
    wykręcenie dongla załatwią sprawę. Innej opcji nie widzę.
REKLAMA