logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Konfiguracja routera WIFI Netis WF2780 po resecie do ustawień fabrycznych

omen08 01 Gru 2020 18:14 4059 2
  • #1 19082652
    omen08
    Poziom 6  
    Ocena: 10
    Witam kilka dni temu miałem problem z internetem a mianowicie windows go nie wykrywał, więc resetowałem modem od internetu i od wifi. Obejrzałem kilka forów i znalazłem kilka komend do wpisania w wierszu polecenia, poskutkowało to naprawą internetu z modemu, lecz wifi nadal nie działa, domyślam się że zresetowałem do ustawień fabrycznych a niestety zapodziało mi się pudełko od routera wifi wraz z instrukcją konfiguracji i nie wiem jak to naprawić. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
    Router WIFI Netis WF2780
    Modem internetowy Cisco EPC3008
    Karta sieciowa Karta sieciowa TP-Link Gigabit PCI Express
    Dostawca internetu osiedlowa kablówka.
  • #2 19082857
    adamjk
    Poziom 28  
    Ocena: 149
    Zobacz tu:
    Link
  • #3 19083787
    omen08
    Poziom 6  
    Ocena: 10
    Udało się rozwiązać problem z wifi. Wszedłem na stronę netis.cc wybrałem opcje internet HDCP skopiowałem Adres MAC i go wkleiłem, wszedłem w zakładkę sieć--->wan---> tryb połączenia WAN--->DHCP(kablowy). Następnie konfiguracja wifi 2.4 G----> wiele SSID zmieniłem nazwę sieci na własną, wybrałem tryb uwierzytelniania WPA/WPA2-PSK ustawiłem hasło, powrót do zakładki status--->połącz
REKLAMA