Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hulajnoga Xiaomi M365 Pro - kontroler I BLE (brak łączenia z aplikacjami)

Handy92maN 05 Dec 2020 21:05 3810 2
    Handy92maN
    Level 1  
    Niestety nie moglem dodac linku, zostanie on dodany po uplywie 24h :)

Caly efekt (problem) wyszedl z powodu jakiegos bledu po wgraniu nowego Firmware (DownG) i przyspieszeniu hulajki do odpowiadajacych Mi wartosci, dodam ze nie kombinowalem z wysokimi wartosciami :) ale musze sie przyznac ze hulajka nie byla prawdopodobnie naladowana do wspomnianych 100% lecz ok.90-95%.

Jak widac w powyzszym filmiku Moj kontroler calkowicie "padl" (jest nowy z zewnatrz, nie jest nic spalone czy przypalone ale swieci sie widoczna dioda led na czerwono"
    Od pol roku hujajka nie jest z tego powodu uzywana, w koncu wzialem sie za naprawe, dzialam juz od czterech dni, przeszukalem setki forum i ogladnelem tyle samo filmikiow i zdjec, nie moge znalezc wlasciwego tropu...

Kolejnym "problemem" jest prawdopodobnie BLE (na liczniku gdzie laczymy sie z aplikacja MI HOME, nie wyswietla sie ikonka "bluetooth" tak wiem wyswietla sie ona po podlaczeniu do aplikacji, ale niestety nie w moim przypadku gdyz z zadna wgle nie moge sie polaczyc, probowalem wgrac nowe BLE przez ST-link na kablu do wspmnianego licznika ale tez nie chce nawet wystartowac instalacji (licznik dziala i nie jest nic spalone)

Probowalem zresetowac hulajke przed podejsciem do naprawy i jej rozkrecenia "fabrycznie" (hamulec+gaz do dechy+przycisk zasilajacy, takze [wszystko na raz] ale rowniez nie dalo to efektu...

Jestem bardzo skrupulatny, robie wszystko powoli i dokladnie (jak w filmikach poradnikach), naprawilem wiele rzeczy w swoim rzyciu, ale przy tej hulajce czuje sie malutki i zdezorientowany... :| nie wiem gdzie szukac bledu a sa to tylko 2 malutkie kontrolery, bateria moim zdaniem jest w porzadku BMS miga na niebiesko...ALE byc moze ;) choc nie chcialem jej rozkrecac z wyprzedzeniem bo jest w metalowej obudowie, wolalem zaczekac na jakies porady z tym... :)

PS:.DORZUCAM ZDJECIE GLOWNEGO KONTROLERA I LINK W KTORYM TEN PROBLEM MA ROWNIEZ JAKIS YOUTUBER, z tym ze moj kontroler jest w pelni sprawny i kolo nie jest blokowane przez silnik :)
    Jesli beda potrzebne jakies inne zdjecia, chetnie je dodam, poniewaz BLE to raczej problem "narodowy" xD nie robilem.
    Pontikos
    Level 38  
    Kolego, po połączeniu z DownG i check version" podaj jakie masz wersje: BLE, DRV, BMS.
    Jesli nie chce się łączyć z DownG, uruchom "m365 tools", połącz się poprawnie, rozłącz nie wyłączając hulajnogi i spróbuj połączyć ponownie z DownG. Zazwyczaj pomaga ;-)

Sprawa czysto techniczna - postaraj się może pisać mniej i skupić się na konkretnym toku działań, zamiast wykorzystywać na raz wszystko co znajdziesz na YT ;-)
    Vortex90
    Level 10  
    Mam podobny problem, nie mogę się połączyć z hulajnogą. Jest wykrywana przez aplikacje Mi Home ale gdy dochodzi do parowania (wyciśnij guzik na hulajnodze) to nie ma żadnej reakcji. W aplikacjach tools oraz downg jest wykrywana i można się połączyć. Wgranie nowego softu nie przynosi rezultatu.
    ESC Firmware:0155
    BLE( i tutaj pewnie jest problem):9999
    BMS:0115