logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować laptopa z wyjściem AV do działania z telewizorem?

Talibanczyk 15 Paź 2005 14:30 1584 11
REKLAMA
  • #1 1900643
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Witam mam laptopika z wyjściem AV <analog> podlączyłem pod TV ale nie dziala .. czemu ??

Coś trzeba ustawic prócz kanałów w TV ??
  • REKLAMA
  • #2 1900666
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Czy producent i nazwa laptopa oraz typ zainstalowanego systemu operacyjnego objete są tajemnicą?
  • REKLAMA
  • #3 1900674
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    toshiba Satelite karta N-vidia
    w ustawieniach biore analog display i zaznaczam clone .. i co i guzik :/

Dodano po 8 [minuty]:

po chwili jak zrobie zatwierdz i OK to matryca na laptopie sie na chwile wylancza zachwile sie wlancza i jest zapytanie czy zachowac te ustawienia klikam ze tak
    ale jak wychodze z wlasciwosci i wchodze ponownie to znowu jest ustawiony Digital display
  • #4 1900692
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ciężko od kolegi wydobyć informacje. A dokładne oznaczenie modelu?
  • #5 1900725
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    czy to na prawde az takie wazne... ta karta .. mysle ze diabeł tkwi w ustawieniach ... a nie w karcie .. bo ja piuerwszy raz w zyciu to robie wiec pewnie nagmatwałem cos.

karta to N-vidia g4ce420
  • #6 1900745
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Miałem na myśli model laptopa. Czy kolega jest pewien, że nic nie należy ustawić w BIOS-ie?
  • REKLAMA
  • #7 1900765
    Jarema
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 32
    Nasuwa się też pytanie, czy wyjście jest w postaci gniazda RCA czy też S-VHS ?
  • REKLAMA
  • #9 1900818
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    wyjscie jest RCA na czincze
  • #10 1900824
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    A co ty za kanaly chcesz ustawiac w TV? To w takim razie ja sie nie dziwie, ze to nie dziala, bo jeszcze sie okaze ze podlaczyles to pod wejscia antenowe w TV.
  • #12 1901225
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Dobra dzieki - juz sobie jakoś poradze.
    Temat Zamykam

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada laptop Toshiba Satellite z kartą graficzną Nvidia G4CE420 i próbuje podłączyć go do telewizora za pomocą analogowego wyjścia AV (gniazdo RCA). Po wybraniu w ustawieniach karty opcji wyświetlania analogowego i klonowania obrazu ekran laptopa chwilowo gaśnie, a następnie pojawia się pytanie o zachowanie ustawień, które jednak po ponownym wejściu do właściwości wracają do trybu wyświetlania cyfrowego. W dyskusji zwrócono uwagę na konieczność dokładnego modelu laptopa, sprawdzenie ustawień BIOS-u oraz potwierdzenie rodzaju wyjścia (RCA, a nie S-VHS). Zasugerowano również, że podłączenie musi być wykonane do właściwego wejścia w telewizorze (nie antenowego) i że nie ustawia się kanałów TV, lecz wybiera odpowiednie źródło sygnału. Podano linki do istniejących wątków na forum, które omawiają podobne problemy i rozwiązania. Ostatecznie autor tematu potwierdził, że poradził sobie z problemem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA