Cześć, dzień dobry, pytanie jest w kontekście internetu w sieci elektrycznej w mieszkaniu w bloku (PLC, powerline).
Chciałbym kupić i zainstalować powerline w mieszkaniu, bo przeogromne interferencje przy tylu sieciach dookoła i router daleko od komputerów.
Mam 4 bezpieczniki
* 1. Kuchnia i przedpokój, łazienka i toaleta, *router*
* 2. Duży pokój TV i *sypialnie*
* 3. ? chyba nic...
* 4. Lodówka
Niestety definicje z Wikipedii fazy i sieci trójfazowej nie wyjaśniają moich wątpliwości.
Jak sprawdzić czy powerline zadziała jeżeli wepnę go w gniazdko, które wyłącza się bezpiecznikiem nr. 1 a odbiornik wepnę w sypialni w gniazdko, które wyłącza się bezpiecznikiem nr. 2? Chyba, że to oczywiste na podstawie mojego opisu.
Będę wdzięczny za uwagi. Dziękuje,
DT
Chciałbym kupić i zainstalować powerline w mieszkaniu, bo przeogromne interferencje przy tylu sieciach dookoła i router daleko od komputerów.
Mam 4 bezpieczniki
* 1. Kuchnia i przedpokój, łazienka i toaleta, *router*
* 2. Duży pokój TV i *sypialnie*
* 3. ? chyba nic...
* 4. Lodówka
Niestety definicje z Wikipedii fazy i sieci trójfazowej nie wyjaśniają moich wątpliwości.
Jak sprawdzić czy powerline zadziała jeżeli wepnę go w gniazdko, które wyłącza się bezpiecznikiem nr. 1 a odbiornik wepnę w sypialni w gniazdko, które wyłącza się bezpiecznikiem nr. 2? Chyba, że to oczywiste na podstawie mojego opisu.
Będę wdzięczny za uwagi. Dziękuje,
DT