logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko GNE134631 - lodówka pracuje cały czas kompresor

kingkuba 13 Gru 2020 09:11 2688 7
REKLAMA
  • #1 19110241
    kingkuba
    Poziom 2  
    Witam.
    Po upływie dwuletniej gwarancji lodówka zaczęła pracować praktycznie non stop. Oczyszczony został skraplacz uszczelki. Pytanie czy ma ktoś z was instrukcję serwisową do tej lodówki, może wystarczy ja zresetować. Jest to lodówka No Frost może trzeba ją po prostu rozmrozić tak samo jak zwykłą tradycyjną.
    Dziękuje za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 19110325
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19110328
    kingkuba
    Poziom 2  
    Ale termostaty są trzy i prawdopodobnie przez menu serwisowe szło by sprawdzić ich odczyty. Chciałem coś wykluczyć przed ponownym nabiciem czynnika
  • #4 19110869
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 890
    Zanim ja robierzesz czy "zresetujesz" może ją wyłączysz na np dwie doby i ponownie uruchomisz a wtedy podziel się tym co zmieniło się w jej działaniu i co tam jeszcze zauważyleś. jakieś tam temperatury w komorach itp.
  • REKLAMA
  • #5 19110916
    kingkuba
    Poziom 2  
    Tak zrobię, odezwę się za dwa dni. Może się coś oblodziło i świruje. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 19439666
    Piotre2050
    Poziom 2  
    Cześć
    Czy udało się naprawić lodówkę? Mam taki sam problem dokładnie po dwóch latach
  • #7 19441206
    kingkuba
    Poziom 2  
    Tak. Powód był śmieszny. Wpadło coś pod te małe drzwiczki od barku. I wchodziło tam ciepłe powietrze. Sprawdź uszczelki. Następna usterka zapalił się kod chyba e9 od kabelka w kostkarce. Jest jeden który się przeciera o szufladke od lodu. Podepnij go za wczasu trytyką
  • #8 21095018
    flaterkielce
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam,
    Wymieniłeś ten sensor/czujnik kostkarki co się przeciera? Podpowiesz jak to zrobić? Mam błąd E9 i nie robi lodu, kabel szary zgnieciony szuflada na lód więc chyba to przyczyna? Nie chce nic uszkodzić, a ta pokrywa wiatraka sprawia mi problem z demontażem...
    Zbliżenie wnętrza kostkarki lodu z widocznym przetarciem szarego kabla.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z lodówką Beko GNE134631, która po upływie dwuletniej gwarancji pracuje non stop. Po oczyszczeniu skraplacza i uszczelek, zastanawia się nad możliwością resetu urządzenia lub rozmrożenia, ponieważ jest to model No Frost. W odpowiedziach sugerowane są potencjalne przyczyny, takie jak ubytek czynnika chłodzącego lub uszkodzenie termostatu. Użytkownicy radzą również, aby wyłączyć lodówkę na kilka dni, aby sprawdzić, czy to wpłynie na jej działanie. W jednym z postów opisano, że problem został rozwiązany przez usunięcie przeszkody pod drzwiczkami barku, co pozwoliło na prawidłowe działanie uszczelek. Dodatkowo, pojawił się problem z błędem E9 związanym z czujnikiem kostkarki, co również wymagało interwencji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA