logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zapowietrzanie ogrzewania podłogowego w kuchni - zawory, naczynie wyrównawcze

julita414 14 Gru 2020 12:30 2151 11
REKLAMA
  • #1 19113325
    julita414
    Poziom 2  
    mam podłogókwe w łazience i kuchni, w łazience działa grzeje a w kuchni ciągle sie zapowietrza albo jest zimna podłoga, mam takie zaworki jak w załaczniku, było dwóch hydraulików i twierdza ze jest zrobione dobrze a podłoga zimna.
    leje wodę przez naczynie wyrównawcze i woda sie przelewa przez ten czarny zaworek, a podłoga dalej zimna,
    nie znam sie na tym , i nie mam juz kogo prosić o pomoc, może tu ktoś mi coś pomoże.
    reszta domu ma normalne grzejniki.

z góry dziekuje

ania
    Załączniki:
    • Zapowietrzanie ogrzewania podłogowego w kuchni - zawory, naczynie wyrównawcze received_1266516167050497-1.jpeg (340.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19113467
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2480
    Witam.

julita414 napisał:
    nie znam sie na tym
    Ja również, lecz sprawdziłbym czy "wąż" doprowadzający wodę do zawory, jest ciepły.

Pozdrawiam.
  • #3 19113748
    julita414
    Poziom 2  
    wąz jest zimny,
    od 7 rano przelewam wode i odpowietrzam i juz chwilkę było cieplej, a teraz znowu zimna
  • REKLAMA
  • #4 19113798
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2480
    julita414 napisał:
    wąz jest zimny,
    Więc jest problem z dopływem ciepłej wody.
    julita414 napisał:
    było dwóch hydraulików i twierdza ze jest zrobione dobrze
    Pewnie tych dwóch, których pokazywano w programie: "Usterka".

No niestety, nie jestem w stanie Tobie pomóc a tym bardziej, zdalnie, więc "odpinam" się od tematu.

Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #5 19114019
    roman 18
    Poziom 24  
    Ocena: 143
    Koleżanko, czy ten zaworek z odpowietrznikiem jest w kuchni?, tam gdzie nie grzeje. teraz następne pytanie ,czy ta podłogówka jest zasilana z rozdzielacza grzejnikowego i czy kiedyś ta podłogówka grzała? pozdrawiam.
  • #6 19115187
    julita414
    Poziom 2  
    tak, zaworek jest w kuchni. Tak podłogówka grzała przez jakieś 2 miesiące, jak było cieplej na dworze.
    wczoraj po całym dniu przelewania wody i wyłączenia wszystkich grzejników w domu była ciepła ale tylko na bokach kuchni, do środka ciepło nie doszło. i to tylko ciepła, a nawet letnia, a przez te dwa miesiące do była gorąca.
  • #7 19115221
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1063
    Panowie oświećcie mnie. Patrzę na to coś i zastanawiam się jak to ma działać. Gdzie jest zasilanie tego obiegu. Tylko mistrz co to montował zdolny będzie to naprawić. Ciekawi mnie co piszesz że podłoga była gorąca. Gorąca być nie może. To niebezpieczne dla posadzki i dla zdrowia.
  • REKLAMA
  • #9 19115376
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Te rurki to od zmywarki prawdopodobnie.
  • #11 19116689
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 745
    Zdejmij białą głowicę z zaworu i zobacz czy rura pod nią zrobi się ciepła.Poruszaj czymś twardym wystający trzpień po zdjęciu głowicy.Moze tam się zawiesiło.
  • #12 19116744
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    roman 18 napisał:
    Mierzejewski powinieneś widzieć rurki po prawej stronie w otulinie ,to o te pytałem.

Pomroczność jasna :shocked!:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ogrzewaniem podłogowym w kuchni, które ciągle się zapowietrza i pozostaje zimne, mimo że w łazience działa prawidłowo. Po przelewaniu wody przez naczynie wyrównawcze i odpowietrzaniu, podłoga czasami staje się letnia, ale nie osiąga odpowiedniej temperatury. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie dopływu ciepłej wody oraz stanu zaworów i rur. Pojawiają się pytania o zasilanie obiegu oraz o to, czy podłogówka była wcześniej sprawna. Wskazówki obejmują zdjęcie głowicy zaworu w celu sprawdzenia, czy rura pod nią się nagrzewa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA