logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dyrektywy UE dot. prywatności a komunikatory - jestem głupszy niż byłem

Kardor 17 Gru 2020 21:03 330 4
REKLAMA
  • #1 19121386
    Kardor
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    Dzisiaj rano, no właściwie z tego co dowiedziałem się to wdrożono to już wczoraj spotkała mnie niecodzienna sytuacja. Z komunikatora Messenger zniknęły opcje nicków (da się przeżyć), a także pokazywanie przesłanych zdjęć (w informacjach konwersacji opcja "multimedia") (sic!). Dodatkowo wysyłając zdjęcia bezpośrednio w konwersacji z telefonu można zauważyć brak opcji edytuj (używałem tego nawet jako typowego edytora zdjęć lub narzędzia do nadania narracji) (sic również). Już wcześniej były planowane podobne modyfikacje ale nie sądziłem że zajdzie to aż tak daleko. Póki co celowo zainstalowałem sobie starszą wersję Messengera na której wszystkie te funkcje działają i wszystko jest jak trzeba. Podobno teraz na facebooku ma się być zupełnie anonimowym? Nie rozumiem kompletnie co to ma na celu, co oczywiście przekłada się na coraz większą nienawiść do Unii i czegokolwiek z nią związanego :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19121420
    Kardor
    Poziom 15  
    no ja nawet na forum jeszcze mam gadu gadu ustawione :D
    teraz whatsapp też jest w rękach facebooka (no i to już w sumie od dawna) więc nie wiem czy i tam czegoś głupiego nie wprowadzą :)
  • REKLAMA
  • #4 19121434
    tos18
    Poziom 42  
    Ocena: 1832
    No to teraz demagog będzie hasał.
  • #5 19121438
    Kardor
    Poziom 15  
    A może i Fronda... :D :D :D
REKLAMA