logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy sharing działa na dekoderach Philips 6010 i 3010? Co jest potrzebne?

maniek2506 16 Paź 2005 12:58 5609 9
REKLAMA
  • #1 1902841
    maniek2506
    Poziom 12  
    Witam
    Mam malutkie pytanko "Jest mozliwy sharring na philipsie 6010 i 3010 jesli tak to co jest do tego potrzebne"

Dziękuję za uzyskaną pomoc!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1902863
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    poczekamy zobaczymy, ponoc jakies prace tam trwaja,ale kiedy wyjdzie.......
    na razie nie ma mozliwosci
  • #3 1902888
    maniek2506
    Poziom 12  
    Jeszcze jedno malutkie pytanie a na Hevecie 1000 jest możliwy ???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1902929
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Na dzisiejszy dzien nie ma ,i chyba nie będzie.Bardzo zbliżony jest soft od Ferdka .Niestety brak osoby kóra by go przerobiła dla Hevka żeby działał sharing pod RS-em.
    pzdr thx
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1937820
    Masteq
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Ja zrobilem sobie do DSX3010 season'a wewnetrznego, wycialem w tylnej sciance otwor pod com i przylutowalem sie pod zasilacz i czytnik kart. Aby wszystko smigalo w slocie mam wlozona w slot karte z BP, ktora w razie W resetuje uklad. Ogolnie sprzet wyglada jak firmowka i nie wystaje z niego ochydnie wygladajacy twor z COM'em.

Zamierzam z czasem zrobic uklad, ktory po wlaczeniu tunera bedzie wlaczal komputer, a po wywaleniu przez tuner sygnalu bledu bedzie resetowal czytnik, po wylaczeniu tunera bedzie wysylany wygnal do wylaczenia komputera. Mala rzecz a bedzie cieszyc i prad oszczedzac :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1946976
    domex
    Poziom 12  
    Jest mozliwy przy urzyciu seasona i programu Ecm p2p 1.52
    u mnie w sieci tak wlasnie dziala jak bys chcial wiedziec wiecej to pisz
  • #8 2113159
    PHANTOM EXTRIM
    Poziom 11  
    Ja mam pytanko, mam 3010 i czy jest jakis logger ktory nie wymaga podania napiecia ?? A jak nie to jak to zrobic ??? Z gory dziekuje !!!
  • #9 2114484
    Masteq
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Wszystko jest opisane na http://laki.dvhk.pl/ GOOGLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #10 2124186
    -emwu-
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Osobiście do 3010 polecam program SBCL0.7j i seasons, niczego więcej nie potrzebujesz, a uruchomienie tego to naprawde żaden problem (chociaż mi działa tylko na orginalnym sofcie i z tym miałem małe kłopoty :( ) SBCL uruchamiasz w trybie1 wpisujesz dawce a, na dole wybierasz 'seasons Philips' dajesz START i START COM i cieszysz się :) wiadomo z czego.
    PzDr

edit:
    aha jak niechcesz aby ci się cieło to w zakładce Setting zaznaczesz 'Mode901D' i wtyby tuner wytrzyma ok 8200ms bez aktualnych kluczy :)

Podsumowanie tematu

✨ Sharing na dekoderach Philips 6010 i 3010 jest obecnie możliwy, ale wymaga zastosowania odpowiednich modyfikacji sprzętowych i programowych. Do uruchomienia sharingu na Philips 3010 stosuje się m.in. program SBCL0.7j oraz moduł Seasons, który instaluje się wewnątrz tunera, podłączając do zasilania, czytnika kart i portu COM. Konieczne jest wycięcie otworu w tylnej ściance obudowy i przylutowanie przewodów. W slocie tunera powinna znajdować się karta z BP, która resetuje układ w razie potrzeby. Dodatkowo można zbudować układ automatyzujący włączanie i wyłączanie komputera oraz resetowanie czytnika kart w zależności od sygnałów z tunera. Sharing działa przy użyciu programu ECM p2p 1.52. Na Philips 6010 i Hevecie 1000 sharing nie jest obecnie dostępny ze względu na brak odpowiednio przerobionego oprogramowania. Szczegółowe opisy i instrukcje można znaleźć na forach i stronach takich jak laki.dvhk.pl. Dla stabilności działania zaleca się w programie SBCL włączyć tryb Mode901D, co pozwala tunerowi wytrzymać dłużej bez aktualizacji kluczy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA