Miałem ten problem - piec po minucie przestaje grzać CWU/CO i zgłasza błąd 2F - czyli brak różnicy temperatury między zasilaniem a powrotem z nagrzewnicy po nagrzaniu kotła. Widziałem dużo negatywnych komentarzy na temat tego pieca - najczęściej zgłaszano wspomniany błąd z potrzebą wymiany pompy za 1.5k (w necie za 1.2k). Jeśli problem jest świeży i nie została uszkodzona elektronika można ją wyczyścić tak aby dalej działała. Cała sztuczka polega na potrzebie przywróceniu ruchu między wałkiem pompy a kaplsem/zatrzaskiem magentycznym. Na początku wydaje się, że nie da się tego rozebrać ale wystarczy uderzyć delikatnie w śrubę do odpowietrzania aby wirnik pompy wyjąć z tyłu - aby to zrobić bezpiecznie warto odlutować (4 luty) płytkę sterującą pompę aby jej nie zalać przy czyszczeniu. Po rozłożeniu pompy czyścimy jej wnętrze z magnetytu i rdzy (użyłem pasty lekko ściernej oraz delikatnie przepłukałem Fosolem). Samo wyczyszczenie nie rozwiązuje problemu gdyż trzeba przywrócić ruch obrotowy między magnetycznym kapslem a wałkiem pompy - tu gdzie jest chromowa powierzchnia - u mnie była nierówna i oblepiona zapieczonym magnetytem - użyłem pasty ściernej, Fosolu oraz na koniec zabezpieczyłem WD 40 cały wałek pompy, jej bęben oraz wyczyściłem analogicznie i zabezpieczyłem przepust kapsla magnetycznego, który był także brudny i stawiał opór przy kręceniu pompą. Po takich czynnościach - po złożeniu pompy działa wszystko OK. Podsumowując trzeba doprowadzić do sytuacji aby wałek wirnika swobodnie obracał się w kapslu magnetycznym. U mnie problem wystąpił po 7 latach - w necie ludzie skarżyli się na ten problem po roku-dwóch użytkowania. Przypuszczam, że problem wystąpił późno bo miałem zabezpieczoną instalację przy zalewaniu FerDomem CH2.