Witam.
Od jakiegoś czasu miałem problem z baterią .
Przynajmniej tak mi się wydawało.
Wyłączony laptop lądował baterie normalnie , potem odłączałem zasilanie , korzystałem z baterii i tak w kółko .
Na włączonym laptopie bez zasilania z prądu bateria powoli spada aż do rozładowania.
Na włączonym laptopie z podłączonym zasilaniem z prądu bateria się nie ładuje lecz stoi w miejscu z komunikatem " podłączone ".
Oryginalna ma 2620mAh , wymieniłem na 4400mAh.
Myślałem że nowa bateria załatwi sytuację , ponieważ oryginalna była źle użytkowana , dopuszczana do kompletnego rozładowania i 100% czasu swojej pracy była również podłączona do prądu .
Jednak nic to nie dało .
Nowa bateria tak samo ładuje się tylko na wyłączonym sprzęcie .
O co może chodzić ? Coś w opcjach ? Wina zasilacza ?
Sprzęt to hp 15-d043sw
System win10
Stara bateria to OA04
Nowa bateria greencell 4400mAh.
Od jakiegoś czasu miałem problem z baterią .
Przynajmniej tak mi się wydawało.
Wyłączony laptop lądował baterie normalnie , potem odłączałem zasilanie , korzystałem z baterii i tak w kółko .
Na włączonym laptopie bez zasilania z prądu bateria powoli spada aż do rozładowania.
Na włączonym laptopie z podłączonym zasilaniem z prądu bateria się nie ładuje lecz stoi w miejscu z komunikatem " podłączone ".
Oryginalna ma 2620mAh , wymieniłem na 4400mAh.
Myślałem że nowa bateria załatwi sytuację , ponieważ oryginalna była źle użytkowana , dopuszczana do kompletnego rozładowania i 100% czasu swojej pracy była również podłączona do prądu .
Jednak nic to nie dało .
Nowa bateria tak samo ładuje się tylko na wyłączonym sprzęcie .
O co może chodzić ? Coś w opcjach ? Wina zasilacza ?
Sprzęt to hp 15-d043sw
System win10
Stara bateria to OA04
Nowa bateria greencell 4400mAh.