Czy ktoś miał do czynienia z lodówką side by side GR-RF532WE firmy Toshiba albo generalnie ze sprzętem AGD tej firmy?
Szukam lodówki tego typu bez kostkarki, z dolną zamrażarką i szufladami (zamiast drzwiczek) i ten model spełnia te wymagania. Obawiam się jedynie, że to dość egzotyczna marka na polskim rynku, stąd moje pytanie.
Jeżeli chodzi o produkty AGD/RTV to Sharp, Toshiba, część Philipsa, Grundig, Blaupunkt, Thomson, "polski" Kernau. Część Amica itp. to są w zasadzie takie wirtualne marki w rękach głównie tureckiej i chińskiej finansjery. Hurtowo projektowane i produkowane m.in. w Turcji. To są najczęściej budżetowe produkty, na zasadzie zalewania rynku tanim sprzętem, co nie znaczy, że zawsze kiepskim. Sharp i Samsung to raczej nie ten sam kaliber.
Masło maślane. Nie ta sama liga, to znaczy? Samsung lepszy, Sharp lepszy? Jakieś argumenty?
W przeciwieństwie do Samsunga, Sharp na rynek Europy raczej nie produkuje lodówek.
https://agdlab.pl/artykuly/Jak.powstaje.najno...Sharp.Relacja.z.fabryki.Vestel.w.Turcji,10536 Które lepsze nie oceniam, bo nie o tym jest wątek.
Porównując produkty Amica Sharp, trudno się oprzeć wrażeniu że to wszystko jest z jednego miotu.
Mam w użyciu lodówkę nofrost i mikrofalówkę ze znaczkiem Sharp. Niewygórowany sprzęt za niewygórowana cenę. W całkiem nowej mikrofalówce zdążyła się popsuć sprężyna w przycisku otwierającym drzwi. Nie słyszałem żeby coś takiego mogło się zepsuć. W 30-letniej mikrofalówce Royal HCM (taki no name z lat 90-tych) wciąż działa bez zarzutu. Wspomniana lodówka jest nowa, póki co działa. Jest głośna (to było wiadomo), ale co jakiś czas coś z niej natarczywie jęczy... na początku myślałem że to jakaś zamknięta wydra. Mam też nofrosty 16-letniego Aristona i 3-tetniego Siemensa (co prawda z trochę wyższej półki) i w nich niczego takiego nie ma, a Siemensa praktycznie nie słychać. Cóż, w droższych produktach może jest lepiej, ale chyba jednak nie ma sensu produktów tych dwóch producentów (z Samsungiem) stawiać obok siebie. Mam też 2 oczyszczacze powietrza tym razem firmy Sharp Japan (made in China), chociaż również dystrybuowane prze firmę Vestel. Tu jednak zdecydowanie czuć, ze jest to produkt na wysokim poziomie.
✨ Użytkownicy dyskutują na temat lodówki side by side Toshiba GR-RF532WE, zwracając uwagę na jej dostępność na polskim rynku oraz porównując ją z innymi markami AGD. Wskazują, że Toshiba, podobnie jak Sharp, jest marką, która może być postrzegana jako egzotyczna, ale niekoniecznie oznacza to niską jakość. Wiele produktów AGD, w tym Toshiba, jest produkowanych w Turcji i Chinach, co budzi pewne wątpliwości co do ich jakości. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z innymi markami, takimi jak Samsung, Sharp, Amica, oraz Whirlpool, podkreślając różnice w jakości i niezawodności sprzętu. Pojawiają się również pytania o właściciela marki Toshiba oraz jej pozycję na rynku. Wygenerowane przez model językowy.