kitek2011 napisał: Liczników nie pomylili. Sprawdziłam.
Co do zużycia w google piszą że przeciętna rodzina zużywa mcznie do 80 kWh. To skąd nagle tyle.
Jeszcze mi przeszło przez myśl, że po poprzednim właścicielu mamy piekarnik elektryczny który już jest dość zużyty. Może to to, bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Dzięki za porady. Szukam pomysłów, bo nie sądzę, że skoro do tej pory było tak samo to nagle nastąpił mega wzrost. Rozumiem gdyby to było zwiększenie 2 krotne ale nie 3/4 krotne. Drukarki nie mam. W sumie to mało prądu zużywamy. Tak jak pisałam, lampka, żyrandole, itd. Nie mamy żadnego nowego urządzenia.
Jutro idę kupić miernik, sprawdzę też jeszcze raz czy po wyłączeniu korków obraca się tarcza.
80kwh/miesiąc gospodartwo jednosobowe ale nie rodzina z google
"Przeciętne jednoosobowe gospodarstwo domowe zużywa od 900 kWh rocznie (tzw. niskie zużycie, które wynika ze stosowania energooszczędnych sprzętów oraz oszczędnego stylu życia) do ok. 1400 kWh. Każda kolejna osoba w tym samym domu potrzebuje przynajmniej 500 kWh dodatkowo",
nie zaczelaś wiecej przebywac w domu jakaś praca zdalna czy coś? Z drugiej strony może miałaś umowę z gwarancją ceny która właśnie się skończyła?