logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór podgrzewacza przepływowego wody: opinie o Biawar, Kospel, sterowanie elektroniczne

stafmen 17 Sty 2021 13:17 1737 3
REKLAMA
  • #1 19189883
    stafmen
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam.
    Jako, że ostatnie tematy z związane z wyborem podgrzewacza są dość stare to chcę założyć nowy bo sam jestem na kupnie takiego podgrzewacza i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii.
    Mam teraz wiekowego już Siemensa...
    Wybór podgrzewacza przepływowego wody: opinie o Biawar, Kospel, sterowanie elektroniczne
    do którego (podobno) nie dokupię już części. W tym momencie grzeje tylko jedna faza:/ Co do serwisu Siemensa to niestety nie mam o nich dobrej opinii więc tej firmie chyba już podziękuje.

Wpisując w google "podgrzewacz przepływowy wody" pojawiają się od razu dwie firmy które reklamują swoje produkty Biawar i Kospel. Co sądzicie o ich podgrzewaczach? Może polecicie coś innego?
    Szukam podgrzewacza o podobnych parametrach jak ten Siemensa powyżej. Zastanawiam mnie także, czy wybór sterowania elektronicznego zamiast hydraulicznego będzie dobrym wyborem.

Hydrofor jaki posiadam to...

Będę bardzo wdzięczny za opinie i porady.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20556936
    poldeusz1306
    Poziom 4  
    Witam czy 1 fazowy podgrzewacz wody mozna podłączyć na 2 fazy i czy to zmniejszy pobór prądu nominalnego
  • #4 20556961
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5168
    @poldeusz1306 Nie, nie można. Jednofazowy podgrzewacz jest przystosowany do napięcia 230VAC a pomiędzy 2 fazami masz 400VAC.
REKLAMA