Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru

Wobcio 19 Jan 2021 20:44 606 4
    Wobcio
    Level 1  
    Dzień dobry,
    potrzebuje wymienić w piekarniku typu Zelmer ZME 8051ED/00 uszkodzony trzpień potencjometru (zaznaczyłem na czerwono) na rysunku w załączniku zdj. 001. Przesyłam też zdjęcia uszkodzonej część pokrętła piekarnika(zdj.003,4,5,6,7). Proszę o informację co powinnam zakupić z części aby piekarnik znów mógł prawidłowo funkcjonować.

Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru Zelmer ZDE 8051ED/00 - Uszkodzony trzpień potencjometru
  • Helpful post
    Telo
    Service technician RTV
    Witam

W opisie jest błąd powinno być ZME8051ED/00
    Potrzebujesz zakupić enkoder ale z tego co mi wiadomo to będzie ciężko może da się naprawić ale trzeba to troszkę pomyśleć
    Jeszcze niech ktoś potwierdzi ale to jest część
    0ZME805079 ENKODER
    C0H00ZME8050790000
  • Helpful post
    teskot
    Level 35  
    Niestety może być problem z zakupem płytki z enkoderem. Ja bym zwymiarował sam enkoder i poszukał pasującego na stronie tme.pl. Przelutowanie później to już drobiazg.
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Pod drugim pokrętłem jest identyczny element. Skorzystać jako z wzornika i szukać np w tme lub tym podobnych sklepach elektronicznych. Oryginalna część jest już nieprodukowana.
    Telo
    Service technician RTV
    Witam

Rozbierz piekarnik i umieść zdjęcia ekodera jeżeli coś jest opisane na obudowie, chyba ,że oznaczenie jest widoczne dopiero jak go wylutujemy.
    Trzeba coś dopasować.