logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd thread stuck in device driver

kacper1255 19 Sty 2021 20:59 1545 8
REKLAMA
  • #1 19196136
    kacper1255
    Poziom 4  
    Ocena: 31
    witam

moje specyfikacje

GPU
    AMD Radeon(TM) RX Vega 11 Graphics
    Główny/Zintegrowane

Procesor CPU
    AMD Ryzen 5 3400G with Radeon Vega Graphics
    4 Cores

WINDOWS 10 HOME (nieaktywowany) jesli to ważne

wyskakuje mi blue screen thread stuck in device driver

w takich sytuacjach mi wyskakuje że np grając w Wiedźmina 2 mogłem grać 2h i nic a potem gdy odpalę jeszcze raz to wyskakuje co 5 minut taki ekran. W przypadku The walking dead a new Frontier dając na najniższe ustawienia i grając 3h i ponownie włączając grę nie wyskoczył ani razu.
  • REKLAMA
  • #2 19198853
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Spróbuj usunąć sterowniki od karty graficznej i zainstalować inną (starszą) wersję.
  • #3 19210011
    kacper1255
    Poziom 4  

taki rodzaj błędu mi wyskoczył w dzienniku zdarzeń, co o tym sądzisz ?
  • REKLAMA
  • #4 19210036
    RADU23
    Próbowałeś zainstalować inną wersję sterowników jak radziłem powyżej?

Kod BSOD który jest na screenie, informuje o problemach ze sterownikami lub z samym urządzeniem (w tym przypadku mowa o karcie graficznej).
  • REKLAMA
  • #5 19210092
    kacper1255
    Poziom 4  
    tak usunąłem sterownik i zainstalowałem ponownie, również zauważyłem że płyta główna nie jest zaktualizowana i Bios uaktualniłem. Karta graficzna integra czyli mam rozumieć że błąd wyskakuje wtedy gdy gierka ma zbyt wysokie wymagania ? i wywala ?
  • REKLAMA
  • #6 19210125
    RADU23
    Skoro próbowałeś podmieniać sterowniki na inne i nie ma efektu, prawdopodobnie karta nie wyrabia.
  • #7 19210137
    kacper1255
    Poziom 4  
    RADU23 napisał:
    Skoro próbowałeś podmieniać sterowniki na inne i nie ma efektu, prawdopodobnie karta nie wyrabia.

nawet jeśli pisze że mój sprzęt spełnia wymagania ?

dobrze jesteś tego pewien że karta nic innego jak np zasilacz (mój to be quiet 500w) czy podzespoły się grzeją bo temperatura tego to max 50C
  • #9 19210174
    kacper1255
    Poziom 4  
    a co jeśli furmark nie uruchamia się ?

Dodano po 4 [minuty]:

Dodano po 3 [minuty]:

i zauwazyłem że gdy uruchomiłem furmark to karta osiągnęła 70C i więcej. Błąd thread stuck in device driver

a uruchamiałem furmark z tej ikonki zielonej CPUBURNER bo ta druga nie uruchamia nic

Dodano po 2 [minuty]:

wiesz po teście z Furmark temperatury podskoczyły, być może to problem z temperaturami

Dodano po 10 [minuty]:

wszystkie testy ściągając szklaną obudowę boczną komputera temperatura max 66 i nie więcej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z błędem "thread stuck in device driver" na komputerze z procesorem AMD Ryzen 5 3400G i zintegrowaną grafiką AMD Radeon RX Vega 11. Błąd występuje podczas grania w różne gry, a jego częstotliwość wzrasta po dłuższym czasie gry. Użytkownik próbował zainstalować starsze wersje sterowników graficznych oraz zaktualizować BIOS i płytę główną, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być problemy z wydajnością karty graficznej lub zasilacza, a także zbyt wysokie temperatury podczas testów obciążeniowych. Użytkownik zauważył, że temperatura karty graficznej osiąga 70°C, co może wskazywać na problem z chłodzeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA