Witam złożyłem nowy komp na tzw. przeczekanie na zintegrowanej grafice. Postawiłem na nim win10pro, zaktualizowałem bios (do wersji7c91va7) zainstalowałem wszystkie sterowniki płyty głównej (aktualne ze strony msi) no i sterownik grafiki ze stronki amd. Niby wszystko działa jak należy i temperatury oki, ale czasami ekran się przywiesza i wyskakuje komunikat:
"Oprogramowanie AMD wykryło przekroczenie limitu czasu przez sterownik w systemie użytkownika. Raport o błędzie został utworzony i możesz go wysłać do AMD......" (Po załączeniu gry jakiejś to samo)
Próbowałem to naprawić przeinstalowując już 3różne sterowniki AMD adrenalin (najpierw 22,2,1 a później 21.10.2 i 22.10.4) i nic dalej to samo. Włączenie funkcji axmp ramu w biosie też nie wiele zmienia pozatym nic w biosie więcej nie grzebane. Piny na cpu nie pogięte.
Czy winne jakieś ustawienia czy procesor?
Płyta- msi mag b550 tomahawk,
Procesor- amd ryzen 5600g,
Ram - Patriot 16GB (2x8GB) 3733MHz CL17 Viper Steel,
Dysk- Silicon Power 512GB M.2 PCIe NVMe A80,
Chłodzenie - SilentiumPC Fera 5 dual fan,
Zasilacz- MSI MAG 650W 80 Plus Bronze
Obudowa- SilentiumPC Regnum RG6V TG.
"Oprogramowanie AMD wykryło przekroczenie limitu czasu przez sterownik w systemie użytkownika. Raport o błędzie został utworzony i możesz go wysłać do AMD......" (Po załączeniu gry jakiejś to samo)
Próbowałem to naprawić przeinstalowując już 3różne sterowniki AMD adrenalin (najpierw 22,2,1 a później 21.10.2 i 22.10.4) i nic dalej to samo. Włączenie funkcji axmp ramu w biosie też nie wiele zmienia pozatym nic w biosie więcej nie grzebane. Piny na cpu nie pogięte.
Czy winne jakieś ustawienia czy procesor?
Płyta- msi mag b550 tomahawk,
Procesor- amd ryzen 5600g,
Ram - Patriot 16GB (2x8GB) 3733MHz CL17 Viper Steel,
Dysk- Silicon Power 512GB M.2 PCIe NVMe A80,
Chłodzenie - SilentiumPC Fera 5 dual fan,
Zasilacz- MSI MAG 650W 80 Plus Bronze
Obudowa- SilentiumPC Regnum RG6V TG.