logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Włączanie się tylnej wycieraczki przy otwieraniu klapy bagażnika - Citroen Berlingo

Grzeniu1305 24 Sty 2021 12:44 4386 8
REKLAMA
  • #1 19206297
    Grzeniu1305
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Cześć. Powstał nowy problem: tym razem z wycieraczka tylnej szyby. Po naprawie klaksonu i podpięciu akumulatora, zaczęła działać wycieraczka tylnej szyby po otwarciu klapy bagażnika, gdzie włącznik wycieraczki jest w pozycji 0. Jak kupiłem samochód, to w ogóle nie działała. Sprawdzałem silniczek podając 12V z innego aku i niby nie działał. Teraz przy każdym otwarciu samochodu i klapy bagażnika włącza się wycieraczka. O co chodzi? Miał ktoś podobny problem?
  • REKLAMA
  • #2 19206306
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 19206311
    Grzeniu1305
    Poziom 5  
    Czyli mam przejzec wiazkew klapie?

Dodano po 31 [sekundy]:

Jak sprawdzoc BSI?
  • REKLAMA
  • #4 19206324
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 19206381
    Grzeniu1305
    Poziom 5  
    Oki zajme sie tym i napisze ci i jak

Dodano po 3 [minuty]:

A czy to nie moze byc zwiazane z manetka od wyciwraczek? Bo w jednym moim temacie jest tez problem ze spryskiwaczem na przednia i tylna szybe.
  • #7 19206437
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 19206497
    Grzeniu1305
    Poziom 5  
    Mozesz troche jasniej? Tester? Multimetr?
  • #9 19552300
    Grzeniu1305
    Poziom 5  
    Przelamany przewody znalazlem. Zkutowalem i dziala

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z tylną wycieraczką w Citroenie Berlingo, która włącza się po otwarciu klapy bagażnika, mimo że włącznik jest w pozycji 0. Po naprawie klaksonu i podłączeniu akumulatora, wycieraczka zaczęła działać, a wcześniej nie działała w ogóle. Użytkownicy sugerują sprawdzenie wiązki przewodów w klapie oraz BSI (moduł sterujący). Wskazano również na możliwość uszkodzenia manetki wycieraczek. Po dalszym badaniu, użytkownik znalazł złamane przewody, które po zlutowaniu przywróciły prawidłowe działanie wycieraczki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA