logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dwa routery dla obsługi kamery zewnętrznej bezprzewodowej

zeta_spirit 27 Sty 2021 10:40 669 2
REKLAMA
  • #1 19213191
    zeta_spirit
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, może ktoś pomoże mi rozwikłać taką zagadkę:
    Mam wideofon połączony przez wifi z kamerą przed bramką w następujący sposób: W domu router (ZTE ZXHN F660), na kominie antena nadawcza (wifi) wpięta do routera. Niedaleko kamery bud. garażu, na nim antena odbiorcza, w budynku drugi router (XIAOMI R2350 Mi AIoT AC2350) połączony z tą anteną. kamera łączy się do sieci "garażowej" z końcówką RPT -aby panel zobaczył kamerę na ten moment także podpinam się do routera siejącego RPT. Ponieważ to ok 30 m, jakość sygnału żadna. Da się tak zrobić, bo to przecież jedna sieć, aby kamera podpięta do garażowego routera (RPT) widziała panel podpięty do routera domowego? Pewnie tak, ale jak? Z góry dzięki za sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19213505
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2511
    Po pierwsze, to nie anteny, tylko access pointy, a po drugie nie masz jednej sieci tylko minimum dwie, a kto wie czy nie więcej. Nie wolno w jednej sieci stosować więcej niż jeden router, bo będzie problem z komunikacją. Przestawić wszystkie urządzenia w tryb switcha, mostu lub access pointa i będzie komunikacja między wszystkimi klientami.
    https://www.tp-link.com/pl/support/faq/417
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19214859
    zeta_spirit
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzięki ogromne, pomogło! Łamigłówka rozwiązana:)))
REKLAMA