logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak w biosie wyłączyć klawiaturę laptopa?

Asik2020 30 Sty 2021 10:15 3555 8
REKLAMA
  • #1 19220392
    Asik2020
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Dzień dobry państwu.
    Stałem się posiadaczem laptopa Toshiba statellite a200-1n7, dostrzegłem jednak problem, system Windows się nie chciał wczytać, wszedłem więc do bios przez F2 a laptop zaczął sygnalizować wciśnięty klawisz. Po podłączeniu klawiatury na USB w dalszym ciągu sygnalizuje ten sam problem. I tu pytanie, jeżeli można, to jak w biosie wyłączyć klawiaturę laptopa ? Góry dziękuję za udzielone odpowiedzi, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19220432
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 731
    Najlepiej będzie tę klawiaturę fizycznie odpiąć.
    https://youtu.be/9Iyq8k-miaA
    Tu masz pokazane, jak dobrać się do klawiatury. wystarczy odpiąć taśmę, klawiatura może zostać na swoim miejscu.
    Możesz ewentualnie sprawdzić, czy klawisz F2 nie jest zablokowany w mechaniczny sposób, np. przez brud lub zacięcie się mechanizmu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19220477
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Laptop się włącza do systemu? Tutaj by się dało sprawdzić, który klawisz.

Jeżeli chodzi o odpinanie klawiatury - pamiętaj, żeby robić to na wyłączonym, odłączonym od zasilania sprzęcie. To nie USB, można ubić w ten sposób choćby KBC na płycie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 19221027
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Odłącz wbudowaną klawiaturę, zobacz czy przestaje sygnalizować ten sygnał.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 19222274
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Asik2020 napisał:
    pytałem raczej czy jest możliwość wyłączenia bez odpinania tej klawiatury w opcjach BIOSu

Nie ma takiej możliwości. Nie wyłączysz klawiatury opcjami BIOS'a. Jedynie poprzez wypięcie taśmy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Toshiba Satellite A200-1N7 zgłosił problem z wciśniętym klawiszem, co uniemożliwia załadowanie systemu Windows. W odpowiedziach zasugerowano fizyczne odłączenie klawiatury, co jest jedynym sposobem na jej wyłączenie, ponieważ BIOS nie oferuje takiej opcji. Użytkownik został również ostrzeżony, aby odłączać klawiaturę tylko przy wyłączonym laptopie, aby uniknąć uszkodzeń. Ostatecznie użytkownik zamknął temat po uzyskaniu odpowiedzi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA