logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi ESAM5600 - Ekspres zaczyna lać wodę do kawy

Luc_Deveraux 31 Sty 2021 13:47 540 0
REKLAMA
  • #1 19223149
    Luc_Deveraux
    Poziom 1  
    Witam!

Moim problemem jest notorycznie powtarzający się "błąd" przy nalewaniu kawy. Po naciśnięciu przycisku przygotowania kawy, początkowo wszystko przebiega (zdaje się) prawidłowo. Po czym szybko po rozpoczęciu nalewania proces się zatrzymuje, zaparzacz "wykonuje" coś w rodzaju "korekty" i zaczyna lać lurę/zabarwioną wodę. W niczym nie przypomina to już kawy.
    Warto wspomnieć, że powyższe działanie występuje w każdym trybie pracy i przy każdym możliwym nastawie zarówno ilości jaki i intensywności kawy. Resetowałem do ustawień fabrycznych ale nic to nie zmieniło. Inne funkcje działają prawidłowo tj. mogę skorzystać z zalewania wrzątkiem, automat prawidłowo się płucze oraz czyści dyszę od spieniacza mleka.
    Czy ktokolwiek z Was spotkał się z tego typu sytuacją,? Nie widziałem nigdzie postu z podobnymi sytuacjami ale zgodnie z poradami udało mi się nagrać pracę zaparzacza w trakcie pracy. Może to w jakiś sposób pomoże zdiagnozować usterkę :/

• REKLAMA
REKLAMA