Pralka po wyczyszczeniu filtra (utknęło 2 zł) zaniemogła, miga tylko dioda "drzwi otwarte", wyświetlacz ciemny. Sprawna pompa, TACHO, szczotki, a na zamku napięcie jest na styku, który nie dochodzi do "Pastylki".
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKenworth 18 napisał:Tak, przewracałem bo badałem szczotki, tacho i pompę. Napięcie sprawdzałem czujnikiem i dochodziło tylko do wtyku, który powinien doprowadzić napięcie do modułu, a jest odwrotnie. Gdy zwarłem zamek ręcznie dioda gaśnie, ale nic więcej się nie dzieje.Przewracałeś pralkę na któryś bok może podczas czyszczenia pompy? Teoretycznie objaw wskazuje na awarię blokady klapy, ale ciemny wyświetlacz tu nie pasuje. Czym sprawdzałeś napięcie na wtyczce blokady?
Kenworth 18 napisał:Zanim pralkę przewróciłem już nie działała, a przechyliłem ją tylko o 45 stopni i na pewno nie jest zalana, a pralka ma dwa lata.Zanim pralkę przewróciłeś już nie działa czy dopiero po jej postawieniu na nóżki pojawił się problem?
ART-PAR napisał:Kenworth 18 napisał:Zanim pralkę przewróciłem już nie działała, a przechyliłem ją tylko o 45 stopni i na pewno nie jest zalana, a pralka ma dwa lata.Zanim pralkę przewróciłeś już nie działa czy dopiero po jej postawieniu na nóżki pojawił się problem?
dominowave napisał:ART-PAR napisał:Dziś zauważyłem że na wszystkich stykach świeci lampka probówki np.na dwóch skrajnych wtyczki blokady , styki płytki wyświetlacza itp.
No i jakie wnioski wyciągnąłeś?