Od wczoraj walczę - przy otwieraniu XP pojawia się pulpit i kiedy jeszcze nie wszystkie ikony wyświetlą mi się na dole na belce - przestaje reagować na mysz i klawiaturę, jakby stanął w miejscu. Po ok. 15 minutach wszystko wraca do normy, ale... kiedy chcę otworzyć jakiś plik, program otwiera sie bez problemu (np. Corel), ale w momencie kliknięcia na trójkącik w okienku otwierania (żeby wybrać dysk lub katalog) znowu staje w miejscu, a potem wyswietla komunikat: "Nie można dokończyć gdyż inny program jest zajęty..." Oczywiście nic innego nie mam otwarte (działa tylko Kaspersky Antyvir, ale działał zawsze). Znowu po kilkunastu minutach - odblokowuje się i można otwierać. Przechodzę na inny program - powtarza się to samo. Poczta działa, internet działa, ciekawe (?) jest jeszcze to, że po kliknięciu "Mój komputer" - latarka szuka tego katalogu.
Siedzę więc przed ekranem, nie mogę pracować i czekam czy ktoś pomoże.... Z góry dziękuję.
(oczywiście resetowałem kilka razy, skanowałem, wszedłem nawet do Biosu by przywrócić domyślne ustawienia Windows)
Dodano po 5 [minuty]:
uzupełniam - po 5 minutach "Mój komputer" w końcu wyświetlił katalogi. Wydawać by się mogło, że poprostu wolno pracuje, ale wszystko inne (poczta, sieć, otwieranie programów) działa normalnie....
Siedzę więc przed ekranem, nie mogę pracować i czekam czy ktoś pomoże.... Z góry dziękuję.
(oczywiście resetowałem kilka razy, skanowałem, wszedłem nawet do Biosu by przywrócić domyślne ustawienia Windows)
Dodano po 5 [minuty]:
uzupełniam - po 5 minutach "Mój komputer" w końcu wyświetlił katalogi. Wydawać by się mogło, że poprostu wolno pracuje, ale wszystko inne (poczta, sieć, otwieranie programów) działa normalnie....