logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RoHS - Pulse Oximetr nie działa

wala122 08 Lut 2021 11:11 408 3
REKLAMA
  • #1 19241606
    wala122
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie, mam taki problem, kupiłam Pulse Oximetr na Allegro, ale wcześniej w sklepie medycznym który był 2x wymieniany, gdyż na mój palec nie działał, a na sprzedającego od razu. W końcu zwrócił mi pieniądze, i ponownie z ciekawości kupiłam na Allegro. I to samo, na moim palcu nie działa, odpisuje mi cały czas: "Finger out", czerwona kreska idzie, bateria pełna. Sprawdziłam u domownika i ... działa. W sklepie medycznym powiedziano mi, że spotkali się pierwszy raz z takim przypadkiem, teraz to samo z przysłanym pulsoksymetrem z Allegro. I co mam zrobić? Dlaczego tak się dzieje? W Aptece też nie wiedzą. Przesyłam zdjęcie, bardzo proszę o wyjaśnienie co się dzieje czy z moim paluchem czy z urządzeniem, i serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • RoHS - Pulse Oximetr nie działa Pulse.PNG (388.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19241617
    alekt77
    Poziom 40  
    Ocena: 1322
    Zanim założysz pulsoksymetr na palec rozgrzej dobrze dłonie i palce, najlepiej w gorącej wodzie. Spróbuj zmienić rękę lub palec na którym mierzysz.
  • REKLAMA
  • #3 19241624
    wala122
    Poziom 9  
    Na razie dziękuję, będę próbować tak jak radzisz, zobaczymy, pozdrawiam.
  • #4 19255595
    wala122
    Poziom 9  
    Dziękuję alekt77, zgadza się, pulse oximetr nie działa na zimny palec, temat zamykam.
REKLAMA