logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada zdjęcie limitu 15Gb w internecie

Jakub365 19 Paź 2005 18:56 1257 10
REKLAMA
  • #1 1911576
    Jakub365
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Witam.Czy istnieje jakas możliwośc zlikwidowania tego limitu w neo?? bo to jest denerwujace:( 15 gb starcza mi moze na max 2 tyg.Moze jest jaksi program lub cos takeigo??
  • REKLAMA
  • #2 1911605
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 259
    1. Zwiększenie poprzez zakup w TPSA
    2. Podpisanie umowy na czas nieokreślony

Za jedno i drugie trzeba zapłacić.

Innego go sposobu niema...
  • #3 1911703
    RemekRR
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Wszystko się da ale trzeba siedzieć w temacie, tak po prostu i bez kasy na 99,99% nie zlikwidujesz limitu. Jak myślisz że telekomuna nie ma fachowców??Oni dostają szmal za to żebyś nie dostał więcej niż to za co płacisz.Jeśli tu pytasz to znaczy że niewiesz jak jest ograniczany transfer a to podstawa żęby o czymś myśleć.
  • REKLAMA
  • #4 1911720
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 531
    Myślę, że transfer jest liczony na serwerze. W regulaminie jest napisane, że wielkość transferu jest aktualizowana po rozłączeniu modemu. Teoretycznie więc gdybyś się nie rozłączał to mógłbyś ciągnąć ile wlezie, ale sądzę że w momencie przekroczenia limitu, serwer sam cię rozłączy, a następne połączenie będzie już 32kbps.
    Nie ma więc możliwości zmiany limitu bez wiedzy tepsy.

Ja na szczęście nie jestem takim zasysaczem i mieszczę się w 4-5GB miesięcznie.
  • REKLAMA
  • #5 1912029
    elektronik000
    Poziom 19  
    Ocena: 52
    limit możesz ominąć:
    - wymieniając się z kimś loginem i hasłem kto ma neo640 (ponoć działa)
    - miejąc znajomości w TP'sie
    - założyć neo na szkołe ;D
  • REKLAMA
  • #6 1912113
    Jakub365
    Poziom 20  
    elektronik000 a jak sie wymienie to jak pozniej dalej postepowac?? wg mnie to nie da nic bo wtedy on bedzie mial moj limit a ja jego.oczywiscie moge sie mylic
  • #7 1912149
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Jeśli to miałoby zadziałać to dlatego, że serwer rozpoznaje cię po numerze modemu+login. Być może po podmianie masz modem+ inny login, więc to może coś dać, ale wg mnie jest to wątpliwe.
  • #8 1912166
    Jakub365
    Poziom 20  
    ale jednego nie rozumie:/ po co oni dawaja jakies limity?? niedosc ze w polsce internet jest tak drogi to jescze jakeis limity im zachcialo sie wymyslac:/
  • #9 1912229
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 259
    Orochimaru napisał:
    Jeśli to miałoby zadziałać to dlatego, że serwer rozpoznaje cię po numerze modemu+login.

Nie/Tak

Rozpoznawanie jest na podstawie loginu + haslo + Nr telefonu do którego przypisane. Być może da sie z innego nr. tel. który ma neo zalogować na inny login i haslo (nie sprawdzałem). Ale nie widze takiego sensu... bo kto da łącze bez limitu wzamian za takie z limitem. A druga sprawa to może pociągnąć za sobą nieciekawe konsekwencje.
    Nr modemu nie ma znaczenia...
  • #10 1912379
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Limity dają bo mają niedorozwiniętą sieć, więc starają się ograniczać ruch na łączach.
  • #11 1912517
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    Login i hasło z tego co zauważyłem jest przypisane do konkretnego numeru telefonu.W domu mam 256k
    w pracy 1M , jak w domu wpisze login i hasło te co mam w pracy to i tak mam max transfer te moje 32K

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem limitu transferu 15 GB w usłudze Neostrada oferowanej przez TPSA. Limit ten jest narzucany przez operatora i nie ma legalnej możliwości jego całkowitego zniesienia bez dodatkowych opłat lub zmiany warunków umowy na czas nieokreślony. Transfer jest monitorowany i liczony na serwerze operatora, a po przekroczeniu limitu prędkość jest drastycznie ograniczana (do 32 kbps). Próby obejścia limitu poprzez wymianę loginów i haseł lub korzystanie z innych numerów telefonów są mało skuteczne i mogą prowadzić do konsekwencji. Limity wynikają z ograniczeń infrastruktury sieciowej TPSA, która stara się kontrolować obciążenie łączy. Wskazano, że numer modemu nie ma wpływu na limit, a identyfikacja użytkownika odbywa się na podstawie loginu, hasła oraz przypisanego numeru telefonu. Nie istnieją dostępne programy ani metody techniczne pozwalające na obejście limitu bez zgody operatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA