logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kiano Elegance 14.2: Nieudana naprawa BIOSu - błędna reprogramacja układu na płycie

jarek8319 18 Lut 2021 12:02 1209 3
REKLAMA
  • #1 19265263
    jarek8319
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    W laptopie została zmieniona jakaś funkcja w BIOS-ie co niestety ucegliło urządzenie. Brak obrazu, świeci się tylko kontrolka że laptop jest włączony. Temat BIOSu do tego laptopa był już przerabiany na tym forum, znalazłem również wsad do niego na forum. Problem polega na tym, że laptopa oddałem do zrobienia do serwisu ponieważ nie miałem programatora. Tam niestety próbowali zaprogramować nie ten układ na płycie co powinni. Gdy BIOS został wgrany na nową kość to niestety laptop dalej nie startuje. Załączam dwa zdjęcia, układ z czerwoną kropką to BIOS, układ z niebieską kropką był ruszany przez serwis (myśleli że to BIOS) i teraz laptop nie startuje nawet po wygraniu dobrego BIOSu w odpowiedni układ. Serwis się poddał, mi już też brakuje pomysłu jak to teraz uruchomić ponieważ nie wiem co powinno być w "niebieskiej" kości. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Kiano Elegance 14.2: Nieudana naprawa BIOSu - błędna reprogramacja układu na płycie Kiano Elegance 14.2: Nieudana naprawa BIOSu - błędna reprogramacja układu na płycie
  • REKLAMA
  • #2 19266693
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Bez dostępu do sprawnej kości będzie ciężko, może spróbuj do producenta napisać - może akurat się uda.
  • REKLAMA
  • #3 19266769
    jarek8319
    Poziom 2  
    Jedyne co proponuje serwis Kiano to odpłatna wymiana płyty głównej, czas oczekiwania około 30 dni.
  • #4 19342445
    edeserw
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    Witam, mam podobny problem z BIOSem https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3755417.html.
    Do "jarek8319" piszesz że "Temat BIOSu do tego laptopa był już przerabiany na tym forum, znalazłem również wsad do niego na forum." Proszę podaj gdzie jest wsad BIOSu, ja do tej pory nie znalazłem, mam programator to może wspólnym działaniem uratujemy laptopy.
    Pozdrawiam
REKLAMA