logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych

mrData050 05 Mar 2021 17:01 1503 9
REKLAMA
  • #1 19298897
    mrData050
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z domofonem nie wiem jak go podłączyć, a kabli jest mnóstwo. Kabel niebiesko-bialy i niebieski są podłączone do dwóch zielonych i wszystko działa. Proszę o pomoc i wytłumaczenie jak najprostszy sposób. Pozdrawiam
    Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych
    Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych
    Moderowany przez Tracer2:

Słowa PROBLEM w tytule nie używamy!!

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19298979
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3570
    Jest problem, bo chcesz podłączyć klasyczny, analogowy domofon, a masz teraz unifon cyfrowy, który pracuje tylko na dwu przewodach, zobacz Link
  • REKLAMA
  • #4 19299144
    mrData050
    Poziom 3  
    Dziękuję bardzo za pomoc. Wymienię i kupię cyfrowy
  • Pomocny post
    #5 19299180
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3483
    mrData050 napisał:
    Dziękuję bardzo za pomoc. Wymienię i kupię cyfrowy

Nie kolego - nie każdy cyfrowy.
    Tu będzie działał tylko domofon firmy GENWAY
  • REKLAMA
  • #6 19300622
    mrData050
    Poziom 3  
    Wymieniłem domofon na cyfrowy i starałem się go samemu podłączyć ale nadal nie działa...
    Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych Instrukcja podłączenia domofonu - kable niebiesko-biały i niebieski do zielonych
  • #7 19300654
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3483
    Napisałem wczorej post #5.
    Dlaczego kolega nie czyta postów ?
    cyrus2 napisał:
    Tu będzie działał tylko domofon firmy GENWAY.
  • #8 19300664
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2036
    CYRUS2 napisał:
    Dlaczego kolega nie czyta postów ?
    Może dla tego że autor skupił się na pisaniu kilku postów o tym samym problemie.
  • #9 19300699
    mrData050
    Poziom 3  
    Tak sory nie wiedziałem. Ok. Czyli oddaje i trzeba kupić tej firmy co mi napisaliście ok... 😭

Dodano po 18 [minuty]:

Panowie a może podacie jakiś link z allegro gdzie będę mógł kupić domofon pasujący z możliwością ściszania lub podgłośnienia. I żeby lepiej działał niż ten😑
  • #10 19301069
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    CYRUS2 napisał:
    Tu będzie działał tylko domofon firmy GENWAY

Tyle na ten temat specjaliści. Ale pewnie znajdzie się w markecie czy na allegro sprzedawca, który pewnie nie przejmując się realiami technicznymi coś zaproponuje :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem domofonu, gdzie kable niebiesko-biały i niebieski są podłączone do dwóch zielonych. Okazało się, że użytkownik próbował podłączyć klasyczny, analogowy domofon do unifonu cyfrowego, co jest niekompatybilne. Użytkownik postanowił wymienić domofon na cyfrowy, jednak po podłączeniu nowego urządzenia nadal występują problemy. W dyskusji zasugerowano, że tylko domofon firmy GENWAY będzie działał w tej konfiguracji. Użytkownik prosił o linki do zakupu odpowiedniego domofonu z funkcją regulacji głośności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA