logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Przestroga] Przy okapach kuchennych AKPO chińszczyzna to luksus!

05 Mar 2021 17:56 3960 16
REKLAMA
  • #1 19298994
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 19299028
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19299043
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4300
    tobl napisał:
    Już 5-ty raz wymieniam okap kuchenny firmy AKPO, producent MADE IN POLAND, zakład gdzieś w Polsce
    Jeszcze ci się nie znudziło wymieniać :?:
    tobl napisał:
    Postanowiłem to rozkręcić i zająć się tym, przy okazji....
    Przy okazji, potencjalnie straciłeś gwarancję producenta :) Chyba nie pomyślałeś, że przynajmniej jeden z pracowników lub znajomych firmy AKPO może być forumowiczem elektrody? Tak się śmiesznie złożyło, że miałem przyjemność poznać panią Niedzielską.
  • REKLAMA
  • #4 19299373
    pipałosia
    Poziom 28  
    Ocena: 179
    Poznać nie znaczy pracować, może sam tam pracował zasłużył sobie a teraz robi reklamę. Może być może otrzymał swoje egzemplarze, rosyjska flaga to i pewnie rosyjskie podejście do Polski. Nie znam firmy ,produktu ale nie nie kupiłbym tego 5 razy w takim razie.
  • #5 19299396
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 19299416
    strucel
    Poziom 36  
    Ocena: 619
    Cóż jaka cena taka jakość, czego oczekiwałeś kupując najtańszy towar na rynku...
  • #7 19299427
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 19299524
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2977
    vodiczka napisał:
    Przy okazji, potencjalnie straciłeś gwarancję producenta Chyba nie pomyślałeś, że przynajmniej jeden z pracowników lub znajomych firmy AKPO może być forumowiczem elektrody? Tak się śmiesznie złożyło, że miałem przyjemność poznać panią Niedzielską.

I jakiś pracownik powinien to przeczytać. Nie wiem kto to jest Niedzielska, ale jeśli ktoś związany z firmą to powinna to przeczytać. A jeśli przeczyta to zamiast unieść się gniewem, powinna przeprosić. I to trochę lepiej niż się obecnie praktykuje w Polsce (mam na myśli przeprosiny przeprowadzone przez redakcję Wiadomości). .
  • #9 19299959
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 19299991
    vodiczka
    Poziom 43  
    sanfran napisał:
    jakiś pracownik powinien to przeczytać. Nie wiem kto to jest Niedzielska, ale jeśli ktoś związany z firmą to powinna to przeczytać. A jeśli przeczyta to zamiast unieść się gniewem, powinna przeprosić. I to trochę lepiej niż się obecnie praktykuje w Polsce (mam na myśli przeprosiny przeprowadzone przez redakcję Wiadomości).
    Powinna przeprosić o ile kolega tobl pisze prawdę. Najpierw uczepił się Skody a teraz AKPO. Nie jest dla mnie wiarygodny.
    P. Niedzielska jest jednym ze współwłaścicieli firmy. Poznałem ją na weselu kogoś z mojej rodziny i nie wyglądała na osobę, która dopuściłaby aby jej firma po raz piąty wysyłała klientowi bubel.
    Po trzecim zwrocie, poleciłaby oddać pieniądze z adnotacją "tego Pana więcej nie obsługujemy" :D
  • #11 19300032
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3847
    sanfran napisał:
    A jeśli przeczyta to zamiast unieść się gniewem, powinna przeprosić.

Jasne. I w ramach rekompensaty sprezentować autorowi okap z najwyższej półki pokryty 200letnią patyną. Z dożywotnią gwarancją.

Jak ja uwielbiam takie gorzkie żale. Kupił chłam za równowartość dwóch kartonów kiepskich fajek a mercedesa się spodziewał. Niestety to rynek napędza takie sytuacje. Dlaczego kolego autorze nie kupiłeś okapu za tysiąca? Bo za drogo? Policz sobie ile kosztują materiały w hurcie na jeden taki okap. Policz pensje i koszty pracowników. Jak wszystko dodasz to okaże się że zysku z takiego okapu producent ma kilkanaście złotych.

Polak chce tanio. Nie dobrze tylko tanio. Skoro tak chce to rynek się dostosować musi. Kiedyś dawno temu telewizor kosztował dwie albo trzy pensje. Ludzie kupowali bo innych nie było. Ale taki tv działał nawet kilkanaście lat. Teraz tv kosztuje pół pensji i dziwić się że po dwóch latach pada. Nawet jak nie padnie to i tak poleci na śmietnik bo konsument chce nowszy, lepszy, większy.
  • #12 19300084
    vodiczka
    Poziom 43  
    kortyleski napisał:
    Jak wszystko dodasz to okaże się że zysku z takiego okapu producent ma kilkanaście złotych.
    Teraz kolega przesadził w drugą stronę. Zysk na poziomie poniżej 2%? Chyba po obniżce ceny w ramach wyprzedaży.

kortyleski napisał:
    Polak chce tanio. Nie dobrze tylko tanio.
    Polak chce dobrze i tanio ale nie rozumie, że w zdecydowanej większości wypadków dobrze i tanio wzajemnie się wykluczają. :cry:

Jednak można i tanio i dobrze choć nie są to częste przypadki.
    Kupiłem ponad dziesięć lat temu ultradźwiękowy nawilżacz powietrza (made in China) w Castoramie za 80zł.
    Nawilżacze w tym sklepie kosztowały wtedy od 60 do 220 zł
    Nadal spisuje się bardzo dobrze i uważam, że był to dobry stosunek funkcjonalności jakości do ceny.

Nie mogę powiedzieć tego samego o czajnikach elektrycznych. Miałem kilka różnych marek i zarówno tańsze jak i droższe psuły się po 2-3 latach użytkowania. W żadnym nie spaliła się grzałka ale psuły się wyłączniki lub pojawiały się przecieki wody albo na styku obudowa - wodowskaz albo przy połączeniu obudowy grzałki z korpusem czajnika.
    Teraz mam Amicę, prawie 3 lata.
  • #13 19300246
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2977
    @vodiczka Trudno mi wyrokować, czy kolega @tobl jest wiarygodny, czy nie. Zamieścił zdjęcia produktu, malowanie faktycznie wygląda źle. Nie wiem, czy zwracał produkt kilka razy wcześniej, czy został przy pierwszym jaki zakupił.

Co do szybkości pracy silnika w okapie się nie wypowiadam, bo w moim okapie wygląda to podobnie, ale nie jest to w/g mnie wadą. Okap ma wyciągać opary z nad kuchenki, co czyni na 1 biegu, gdzie jest cichy. Bieg trzeci jest głośny, ale jest używany rzadko, tylko kiedy się przez przypadek zadymi.

@kortyleski
    To nie tak. Producent coś wyprodukował i wystawił cenę. Mogę się spodziewać, że sprzęt będzie pozbawiony wad i poprawnie zmontowany. Niska cena nie usprawiedliwia błędów montażu, czy złego malowania.

@Erbit
    Nie oglądam. Ale czytam twittera. Wygoogluj sobie przeprosiny dla Bertolda Kittla, będziesz wiedział o co chodzi.
  • #14 19300280
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #15 19300751
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #16 19301070
    pawlik118
    Poziom 34  
    Ocena: 606
    W 2014 kupiliśmy dwa okapy AKPO. W obu takie kable. Okap w II klasie izolacji, stal nierdzewna, bez izolacji a kabel leży na blaszce. Nie trudno się domyślić, że woda się tak pojawi z wilgoci. Zgłoszenie w firmie przyjęte, odpowiedzieli że poprawią produkcję. Niemniej jednak widać skrajne partactwo.

• #17 19301953
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik skarży się na niską jakość okapów kuchennych marki AKPO, które wymieniał już pięć razy. Okapy, mimo polskiego pochodzenia, są oceniane jako tandetne i nieefektywne w usuwaniu dymu, co użytkownik podkreśla, opisując ich działanie w kontekście palenia papierosów i pracy z lakierami. Inni uczestnicy dyskusji zwracają uwagę na niską cenę jako przyczynę niskiej jakości, ale podkreślają, że nawet w tej cenie oczekują poprawnej produkcji i montażu. Pojawiają się również wątpliwości co do kontroli jakości w firmie oraz krytyka ogólnego podejścia do produkcji w Polsce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA