logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG F2J6WY1W - Dobór suszarki bębnowej do pralki typu slim

elDOu 06 Mar 2021 17:22 735 3
REKLAMA
  • #1 19300852
    elDOu
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witajcie

Posiadam pralkę LG F2J6WY1W ustawioną w szafie. Jej głębokość to 45cm.
    https://www.lg.com/pl/pralki/lg-F2J6WY1W

Chciałbym dokupić suszarkę bębnową i ustawić ją na tej pralce.

Proszę o pomoc w doborze produktu, który może zostać zamontowany w takim układzie umożliwiając prawidłowe funkcjonowanie obu urządzeń bez obaw o awarie.
  • REKLAMA
  • #2 19301595
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6863
    Nie dobierzesz suszarki do postawienia na slimie. Suszarki są przewidziane do ustawienia na pralkach pełnowymiarowych.

Raz w życiu tylko widziałem suszarkę slim, był to jakiś stary Privileg którego można było powiesić na scianie, ale raczej już takiego nie znajdziesz.
  • REKLAMA
  • #4 19302078
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6863
    Ha, zaskoczyłeś mnie, musiały się niedawno pojawić na rynku, bo jeszcze się zeń nie zderzyłem.

Generalnie musisz użyć łącznika do ustawienia jednego na drugim, łącznik kupujesz przedewszystkim pod suszarkę, bo do jej nóżek musi byc dopasowany.
    Beko to taki rozsądny wybór w klasie budżetowej.
    Inna kwestia to chowanie suszarki w szafie moim zdaniem to słaby pomysł, choć od biedy z pompą ciepła ujdzie, ale zostawiał bym szafe otwartą na czas pracy.

I jedna ważna zasada, suszarka musi mieć taki sam załadunek kg jak pralka, tzn nie należy robić numerów typu pralka 8 kilo wyładowana na max i pranie do suszarki 6kg.
REKLAMA